Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020.

-Στο δρόμο Αγ.Παρασκευής-Καλαμπακίου παρέα από το Καλαμπάκι το έτος 1965
-H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day).
-Η απόφαση ελήφθη στις 12 Απριλίου 2018 από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού, κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δρ Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας.
-Στο σχετικό ψήφισμα, τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
-Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ' έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.
-Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, κάντε λίγο ή πολύ ποδήλατο, από 1 ως 100 χλμ κι ακόμη παραπάνω αν έχετε χρόνο και διάθεση! Είτε για να πάτε στη δουλειά σας είτε βγείτε για βόλτα αναψυχής μόνοι ή οικογενειακά να κάνετε το γύρο του τετραγώνου ή της ευρύτερης γειτονιάς σας, κάθε χιλιόμετρο μετράει!
-Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου 2020, η Πρωτοβουλία Πεζών Ποδηλάτων Δράμας, διοργανώνει μια ακόμα δράση που έχει ως στόχο την ενθάρρυνση και την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, ώστε να αποτελεί η καθημερινή χρήση του έναν βιώσιμο τρόπο μετακίνησης για όλους.
-Σήμερα, παίρνουμε όλοι τα ποδήλατά μας, φοράμε τα κράνη μας και συναντιόμαστε στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας, όπου η «Πρωτοβουλία Πεζών Ποδηλατών Δράμας», θα πραγματοποιήσει την ποδηλατόβολτα σε χωριά κοντά στην πόλη της Δράμας.
-Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Αρκαδικός-Νέα Αμισός-Αμπελάκια-Καλός Αγρός-Νικοτσάρας- Μυλοπόταμος-Δράμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: