Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Αστυνομικός σκύλος Αkilla εντόπισε πάνω από 7 κιλά κάνναβη σε ποιμνιοστάσιο 37-χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ στην οικία 37-χρονου συνεργού του βρέθηκαν τμήματα αρχαίων αγγείων και αμφορέα, καθώς και δύο αρχαία νομίσματα.

-Συνελήφθησαν χθες (19 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο ημεδαποί ηλικίας 54 και 37 ετών, για - κατά περίπτωση - παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
-Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο του 37χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου ο 54χρονος απέκρυπτε συνολικά 6 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 7 κιλών και 466 γραμμαρίων, καθώς και 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
-Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 54χρονου στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 τμήματα αγγείων και αμφορέα, καθώς και 2 νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία για την προστασία αρχαιοτήτων.
-Επίσης κατασχέθηκε μία σφραγίδα δημοτικής Αρχής, την οποία ο 54χρονος κατείχε παράνομα.
-Τα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εκτίμηση, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
-Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: