Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Στη δημοσιότητα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 38-χρονης Βουλγάρας που κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων χρησιμοποιώντας το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

-Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 38χρονης αλλοδαπής, που κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, η ζημία από την οποία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. (Σχετικό το από 14-8-2019 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)
-Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
-Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας εξιχνιάσθηκαν 2 περιπτώσεις τετελεσμένων απατών και 5 απόπειρες απάτης, στη Δράμα και την Ξάνθη.
-Οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν 2 ηλικιωμένες, αποσπώντας από αυτές το χρηματικό ποσό των -29.000- ευρώ, μέρος του οποίου βρέθηκε στην κατοχή της 38χρονης, ενώ στις άλλες πέντε περιπτώσεις αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον 146.000 ευρώ.
-Πρόκειται για την υπήκοο Βουλγαρίας (επ) STANOEVA (ον) VESELINA του IVANOVA και της YORDANKA , γεν. 12-3-1981, στη Βουλγαρία.
-Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία έχει ισχύ έως την 12 Σεπτεμβρίου 2019, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
-Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25210-31111 και 25210-60070 του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: