Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη δύο (2) άτομα 78 & 48 ετών για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Κατασχέθηκαν 224 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 225 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 1 κυνηγετικό όπλο, 6 φυσίγγια και 1 μαχαίρι.
-Συνελήφθησαν χθες (6-9-2019), στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 78 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, κατά περίπτωση.
-Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 78, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν:
16 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
9 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 225 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
1 κυνηγετικό όπλο, χωρίς να κατέχει τη σχετική άδεια 
6 αβολίδωτα φυσίγγια
1 μαχαίρι
28 είδη παρεμπορίου (υποδήματα)
-Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 48χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά του, βρέθηκαν 208 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
-Κατασχέθηκαν συνολικά 224 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 225 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 1 κυνηγετικό όπλο, 1 μαχαίρι, 6 φυσίγγια, 28 είδη παρεμπορίου και διάφορα χρηματικά ποσά.
-Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: