Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Σε καλά επίπεδα για τους κτηνοτρόφους αναμένεται να κινηθεί η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος στο Ν.Δράμας.

Για τη νέα γαλακτική περίοδο που έρχεται…
-Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δράμας κ.Κιτσουκάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δήμου Προσοτσάνης κ.Ακριτίδης.
Του Θανάση Πολυμένη
-Περίοδο για συμφωνίες νέων τιμών για την επόμενη γαλακτική περίοδο στο αιγοπρόβειο γάλα, διανύουμε αυτές τις μέρες μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου περίπου. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται και ακούγεται γενικότερα στον κύκλο των κτηνοτρόφων του Νομού Δράμας, οι τιμές αναμένεται να κινηθούν λίγο ψηλότερα σε σχέση τουλάχιστον με τις περσινές και προπέρσινες, οι οποίες ήταν αρκετά χαμηλές.
-Απόρροια των αρκετά χαμηλών τιμών, τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα, ήταν το κλείσιμο πολλών κτηνοτροφικών μονάδων σε όλη την περιοχή του Νομού Δράμας και όχι μόνο, καθώς δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα.
-Όπως επισημαίνουν στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν.Δράμας κ.Γιάννης Κιτσουκάκης καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δήμου Προσοτσάνης κ.Κώστας Ακριτίδης, πολλοί κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, οδηγήθηκαν στο κλείσιμο των μονάδων τους, καθώς είτε πούλησαν, είτε έσφαξαν τα ζώα τους, επειδή η κρίση των προηγουμένων χρόνων τους οδήγησε στην έξοδο από το επάγγελμα. Το αποτέλεσμα  ήταν να μειωθεί η παραγωγή κυρίως του αιγοπρόβειου γάλακτος και έτσι αναμένεται μικρή άνοδος της τιμής για τη νέα γαλακτική περίοδο που έρχεται στη συνέχεια.
«Απόσπασμα από την εφημερίδα "Πρωινός Τύπος" της 19-9-2019"

Δεν υπάρχουν σχόλια: