Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Συνελήφθη στο Πέπλο Έβρου 45χρονος Σύριος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών.


-Συνελήφθη χθες (6-5-2018) το μεσημέρι, σε αγροτική παρέβρια περιοχή του Πέπλου Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο δράστη, συνεργό του 45χρονου.

-Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο διακινητές να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο , με το οποίο, όπως προέκυψε, μετέβησαν στην παραπάνω περιοχή, προκειμένου να παραλάβουν και να προωθήσουν στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονταν κρυμμένοι πλησίον της όχθης του ποταμού Έβρου.

-Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο όχημα που επέβαιναν οι δύο δράστες, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

-Λίγο πιο κάτω, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο συνοδηγό, ενώ ο οδηγός του τράπηκε πεζός σε φυγή, σε παρακείμενη θαμνώδη έκταση, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

-Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των διακινητών περιλαμβάνει επίσης παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων, καθόσον κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

-Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

-Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: