Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Από 15-20 Μαΐου η πληρωμή των υπόλοιπων συνδεδεμένων φυτικής και ζωικής παραγωγής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


-Μερικές ημέρες αργότερα, σε σχέση με το πλάνο του αρχικού σχεδιασμού του αρμόδιου οργανισμού πληρωμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΟΠΕΚΕΠΕ), μεταφέρονται οι πληρωμές των υπόλοιπων συνδεδεμένων ενισχύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής, που αντιστοιχούν στο 2017.

-Μάλιστα, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στην πληρωμή, το θέμα θα τεθεί επί τάπητος σε εσωτερική διϋπουργική σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή Αποστόλου, Κόκκαλη, Τσιρώνη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

-Οι πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν, ότι η σύσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Δευτέρα και σε αυτήν θα αναλυθούν διεξοδικά κι άλλα θέματα της τρέχουσας αγροτικής επικαιρότητας, εκτός από αυτό των επικείμενων πληρωμών.

«Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στη φυτική παραγωγή (ρύζι, σπόροι σποράς, πορτοκάλια για χυμό και κορινθιακή σταφίδα), αλλά και στη ζωική θα γίνουν το διάστημα από τις 15 έως τις 20 Μαΐου 2018», δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Κέντρος, μιλώντας στον ΑγροΤύπο.

Οι ενδεικτικές τιμές για τις συνδεδεμένες φυτικής

-Στο ρύζι η ενδεικτική τιμή καθορίστηκε στα 25,7 ευρώ το στρέμμα, στα πορτοκάλια προς χυμοποίηση στα 41,1 ευρώ, στους σπόρους σποράς στα 68,4 ευρώ το στρέμμα και στην κοριθιακή σταφίδα στα 35,2 ευρώ το στρέμμα.

Οι ενδεικτικές τιμές για τις συνδεδεμένες ζωικών

-Για τους μεταξοσκώληκες η ενδεικτική τιμή ενίσχυσης είναι στα 24,8 ευρώ, ενώ στα θηλυκά βοοειδή στα 149 ευρώ το ζώο, αίγες και προβατίνες 11 ευρώ το ζώο, ενώ οι υπόλοιπες ειδικές ενισχύσεις κατανέμονται ως εξής: Eιδική ενίσχυση για γεωργούς που εκτρέφουν βοοειδή, διέθεταν ειδικά δικαιώματα με βάση τον Καν 73/2009 και δεν δηλώνουν επιλέξιμες εκτάσεις: min 3 MMZ, 6μηνη διατήρηση 235 ευρώ/ΜΜΖ και ειδική ενίσχυση για γεωργούς που εκτρέφουν αιγοπρόβατα, διέθεταν ειδικά δικαιώματα με βάση τον Καν 73/2009, και δεν δηλώνουν επιλέξιμες εκτάσεις: min 3 MMZ, 6μηνη διατήρηση 35 ευρώ/ζώο.

πηγη Αγροτυπος


https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/agrotika/206452/opekepe-apo-15-20-maiou-i-pliromi-ton-ypoloipon-syndedemenon-fytikis-kai-zoikis-paragogis

Δεν υπάρχουν σχόλια: