Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Συνελήφθησαν σε περιοχή του Λιβαδίου Ξάνθης τέσσερις (4) Πακιστανοί για παράνομη μεταφορά και παράνομη κατακράτηση ομοεθνών τους λαθρομεταναστών.

-Οι δράστες κατακρατούσαν παράνομα 14 αλλοδαπούς, σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην περιοχή Λιβαδίου Ξάνθης.

-Οι αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα μέχρις ότου οι συγγενείς τους καταβάλουν τα χρήματα για την μεταφορά τους από την Τουρκία στο εσωτερικό της Ελλάδας.

-Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και η ενδελεχής αστυνομική διερεύνηση, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων (4) αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 23, 28, 33 και 43 ετών, που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς και παράνομης κατακράτησης μη νόμιμων μεταναστών.

-Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, την 18-5-2018, σε ορεινή περιοχή του Λιβαδίου Ξάνθης, εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο οίκημα, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα δεκατέσσερις (14) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης διακριβώθηκε η εμπλοκή των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν.

-Από την ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των 14 μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο παραπάνω οίκημα, όπου τους κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρις ότου οι συγγενείς τους καταβάλουν τα χρήματα για την παράνομη μεταφορά, ενώ ακολούθως, θα τους προμήθευαν με εισιτήρια του τρένου προκειμένου να μεταβούν στην ενδοχώρα.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: