Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Συνελήφθησαν στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης τρείς (3) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ.Φ.αυτ/τα συνολικά 31 Σύριους και Ιρακινούς λαθρομετανάστες.


-Συνελήφθησαν προχθές (29-5-2018) το πρωί, στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, τρείς (3) διακινητές, ηλικίας 66, 41 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά τριάντα ένα (31) μη νόμιμους μετανάστες, υπήκοοι Συρίας και Ιράκ.

-Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 66χρονο και τον 17χρονο, διότι επιβαίνοντες στο ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα, δέκα εννιά (19) μη νόμιμους μετανάστες.

-Λίγη ώρα αργότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Ιάσμου – Ξάνθης, εντόπισαν τον 41χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

-Ακολούθως, σε αγροτική περιοχή στα Βαφέϊκα Ξάνθης, ο 41χρονος ακινητοποίησε το όχημα του και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

-Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

-Η σχετική δικογραφία για τον 41χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη.

-Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: