Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Κατασχέθηκαν στις Σέρρες πάνω από 30 τόνοι λαθραίου υγρού μείγματος καυσίμου.

Το φορτίο εντοπίσθηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε φορτηγό όχημα μέσα σε δεξαμενές σε ρυμουλκούμενο.

-Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων για λαθρεμπόριο.

-Από τη χημική ανάλυση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μείγμα αιθυλικής αλκοόλης και βενζίνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.

-Κατασχέθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, πάνω από 30 τόνοι λαθραίου υγρού μείγματος καυσίμου, που είχαν εντοπισθεί το προηγούμενο διάστημα σε περιοχή των Σερρών.

-Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 77, 49 και 46 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα (Λαθρεμπορία).

-Ειδικότερα, τον περασμένο Ιανουάριο αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, πραγματοποίησαν έλεγχο σε φορτηγό όχημα με ρυμουλκούμενο που οδηγούσε ο 49χρονος, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 32 δεξαμενές με υγρό μείγμα άγνωστης σύνθεσης, το οποίο περιγραφόταν ως διαλυτικό και αραιωτικό υγρό για την αφαίρεση χρωμάτων.

-Όπως προέκυψε από την έρευνα, το φορτίο προοριζόταν για επιχείρηση ιδιοκτησίας του 77χρονου, ενώ την μεταφορά ανέλαβε επιχείρηση μεταφορών ιδιοκτησίας του 46χρονου με έδρα τη Βουλγαρία.

-Από τη χημική εξέταση του υγρού, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μείγμα αιθυλικής αλκοόλης και βενζίνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράνομο καύσιμο κινητήρων.

-Συνολικά, κατασχέθηκαν 30 τόνοι και 320 λίτρα υγρού μείγματος που περιέχονταν στις δεξαμενές, όπως και το φορτηγό όχημα που τις μετέφερε.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: