Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

«Τ.Α.Ρ.: ναι ή όχι σε ¨αντισταθμιστικά¨ οφέλη;» ο τίτλος του υπ΄αριθ. 52 Δελτίου Τύπου της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Περέμβαση».


                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 52

                            Τ.Α.Ρ.: ναι ή όχι σε ¨αντισταθμιστικά¨ οφέλη;

-Στις 13 Φεβρουαρίου  2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα  18:00 μ.μ., συγκλήθηκε (3η) το Δ.Σ. του Δήμου Δοξάτου, μετά από πρωτοβουλία της Ανοιχτής Παρέμβασης και την γραπτή αίτηση δεκατεσσάρων Δημοτικών Συμβούλων, με 5 θέματα εκ των οποίων το 2ο ήταν το παρακάτω.

2ο θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης περί συμμετοχής ή μη του δήμου Δοξάτου στο πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του ΤΑΡ».  

-Το θέμα δεν συζητήθηκε, γιατί με δική του ευθύνη το απέσυρε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παράνομα, ενώ θα έπρεπε να τεθεί προς ψήφιση από το Δ.Σ., αν θα συζητηθεί ή όχι, όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις     

-Στις αρχές της δημοτικής περιόδου  (Οκτώβριος 2014) η Α.Π. εξέδωσε δελτίο τύπου όπου «…..δεν συναινούσε στη διέλευση του αγωγού από τον κάμπο μας…..».

-Η ¨ηνωμένη¨ τότε παράταξη Δημάρχου, είχε τρεις διαφορετικές απόψεις: ¨ναι στον ΤΑΡ δίχως όρους¨ (βλέπετε ήταν η εποχή που ο Δήμαρχος έβγαινε εβδομαδιαίες φωτογραφίες, με τον τότε πρωθυπουργό κ. Σαμαρά), ¨ναι στον ΤΑΡ με όρους¨ και ¨όχι στον ΤΑΡ¨, αναγκάστηκε δε να υπερψηφίσει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο  ¨καθαρόγραψε¨  ο Πρόεδρος μετά από 42 ολόκληρες ημέρες!

-Ο Δήμαρχος με την ¨παρέα¨ του δεν θέλουν να συζητήσουμε, αν θα καταθέσουμε πρόταση στο πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του ΤΑΡ. Ούτε καν να συζητήσουμε, αν θα καταθέσουμε πρόταση ή ηρωικά θα αντισταθούμε στην διέλευση του ΤΑΡ. (Εξάλλου, κε. Δήμαρχε Δοξάτου, δεν περνάει κανένας ΤΑΡ από το δήμο μας, αυτό που βλέπουν τα μάτια μας είναι οφθαλμαπάτη).

-Αλήθεια, τι άλλαξε τώρα, κε Δήμαρχε;

-Αλήθεια, ποιος αποφασίζει για όλον το Δήμο Δοξάτου αν όχι το Δημοτικό Συμβούλιο;

-Αλήθεια, κε Δήμαρχε, τι ακριβώς επιδιώκετε, όταν γνωρίζετε ότι σχεδόν όλοι οι Δήμοι, αλλά και οι Περιφέρειες από τις οποίες διέρχεται ο ΤΑΡ, κατέθεσαν προτάσεις στο πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του ΤΑΡ, που χρηματοδοτεί δήμους και περιφέρειες, που καταθέτουν ολοκληρωμένες προτάσεις αξίας εκατοντάδων χιλιάδων €, που μπορεί να φτάσουν και εκατομμύρια;

-Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν έχετε το δικαίωμα εσείς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μην συζητήσουμε το θέμα.

-Σε ένα θεσμό, όπως το Δ.Σ,. δεν χωράνε εκτροπές και φασιστικές τακτικές.

-Σε λίγο η συνέχεια………….. 

                   

Καλαμπάκι, 22-2-2017                                  

                                                                         Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της

                                                         “ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ”

                                                        Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου

                                                       Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                                   Μιχάλης Γ. Παπάζογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: