Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου συνελήφθη 33-χρονος σε περιοχή της Αττικής.


-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

-Για την υπόθεση αξιοποιήθηκαν κατάλληλα, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στοιχεία που της παρασχέθηκαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, σύμφωνα με τα οποία χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, με τη χρήση πλήθους ηλεκτρονικών ιχνών, προμηθεύτηκε, κατείχε και είχε πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

-Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

-Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, σε κατοικία που διέμενε ο 33χρονος ημεδαπός, σε περιοχή της Αττικής.

-Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε χθες (30-01-2017), από κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην κατοικία του 33χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) σκληροί δίσκοι Η/Υ.

-Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα παραπάνω ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκε πλήθος αρχείων, φωτογραφίες και βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, αρκετά από τα οποία παρουσιάζουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ο 33χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

-Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήριά θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

-Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e - mail στο: ccu @ cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: