Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Προσποιούμενος υπάλληλο του Ε.Φ.Ε.Τ. ο 56-χρονος, τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου στην Καβάλα ζητώντας χρήματα για να μην διερευνηθεί δήθεν υπόθεση με αλλοιωμένα αρτοποιήματα στο κατάστημά του.


-Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, απόπειρα απάτης, που διαπράχθηκε, το πρωί της 4-1-2016, σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης, στην πόλη της Καβάλας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, για απόπειρα απάτης.

-Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, την 4-1-2016 το πρωί, ο 56χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), επικοινώνησε τηλεφωνικά με 47χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ο δράστης προσπάθησε να εξαπατήσει τον 47χρονο, ζητώντας από αυτόν να καταθέσει, σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, προκειμένου να μη διερευνήσει σε βάρος του καταγγελία για αλλοιωμένα αρτοποιήματα, πλην όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή.

-Σημειώνεται ότι ο 56χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: