Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη Βούλγαρος ο οποίος συμμετείχε στην εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει 1 απάτη και 24 απόπειρες σε Δράμα και Καβάλα.


Την 25-4-2016 είχαν συλληφθεί άλλοι δύο (2) Βούλγαροι, μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας.

-Η μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, οδήγησε στην ταυτοποίηση ενός ακόμη μέλους της εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτησης πολιτών. Πιο συγκεκριμένα τα μέλη της, κατά το μήνα Απρίλιο του 2016, είχαν διαπράξει 1 απάτη και 24 απόπειρες σε Δράμα και Καβάλα. (Σχετικό το από 26-4-2016 Δελτίο Τύπου μας)

-Πρόκειται για έναν για έναν 32χρονο υπήκοο Βουλγαρίας ο οποίος επίσης κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και απάτες.

-Υπενθυμίζεται ότι την 25-4-2016 το πρωί, είχαν συλληφθεί στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 26 και 23 ετών, ο οποίοι είχαν ενταχθεί στην εν λόγω εγκληματική ομάδα με το ρόλο του «εισπράκτορα».

-Ως προς τον τρόπο δράση της ομάδας είχε προκύψει ότι τα μέλη της, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο ήταν υπαίτιο σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσαν να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

-Ακολούθως, εφόσον πετύχαιναν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ο 32χρονος κατεύθυνε τους δύο άλλους δράστες, ηλικίας 26 και 23 ετών, σε προκαθορισμένο σημείο, όπου παραλάμβαναν από τους εξαπατημένους πολίτες τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί.

-Κατά το μήνα Απρίλιο του 2016, τα μέλη της ομάδας, δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 72χρονη ημεδαπή στη Δράμα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 24 πολίτες στη Δράμα και την Καβάλα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

-Από την εξαπάτηση της 72χρονης είχαν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που αξίωναν να αποκομίσουν από τις παραπάνω απόπειρες απάτης ξεπερνά τις 330.000 ευρώ.

-Την προανάκριση και τις έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: