Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου Δημοτικής Παράταξης Δήμου Δοξάτου Ανοιχτή Παρέμβαση - «Ο Δήμαρχος Δοξάτου και η παρέα του αρνούνται να διοικήσουν τον Δήμο».



                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 55

Ο Δήμαρχος Δοξάτου και η παρέα του αρνούνται να διοικήσουν το Δήμο

-Την Κυριακή, 5 Μαρτίου, συγκλήθηκε για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Δήμου μας για να εκλέξει Πρόεδρο, καθώς επίσης και Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.) και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.). Οι δύο αυτές επιτροπές είναι από τα σημαντικότερα όργανα διοίκησης του Δήμου μαζί με το Δ.Σ. Η Ανοιχτή Παρέμβαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη μέχρι πρότινος συμπεριφορά του απερχόμενου προέδρου, απείχε από την εν λόγω συνεδρίαση. Τελικά, λόγω μη απαρτίας ματαιώθηκε η συνεδρίαση.

-Την επομένη Κυριακή, 12 Μαρτίου, συγκλήθηκε για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Δήμου μας για να εκλέξει Πρόεδρο, Ο.Ε. και Ε.Π.Ζ.

-Αυτή τη φορά (παρά τις δηλώσεις του Δημάρχου ότι θα απέχουμε -διαψεύστηκε για άλλη μία φορά) συνεδρίασε το Δ.Σ. Μετά από διαδικασίες που προβλέπονται από τους κανονισμούς, ανακηρύχτηκε Πρόεδρος ο κ. Σερέτης Α. (λόγω μη αποδοχής από  την πλειοψηφία  των μελών του Δ.Σ. του προτεινόμενου του Δημάρχου, κ. Ζουμπούλογλου Α.). Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Τίρλας Δ. και γραμματέας η κα. Κωνσταντινίδου Ε., που συγκέντρωσαν την απαιτούμενη αποδοχή των Δημοτικών Συμβούλων.

-Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκλογή των μελών της Ο.Ε. Ο δήμαρχος δήλωσε, φοβούμενος το αποτέλεσμα της διαδικασίας, ότι η παράταξή του θα αποχωρήσει, αν γίνουν αποδεκτές και υποψηφιότητες πέραν της δικής του προτάσεως,  αντίθετα σε κάθε νόμο, διαδικασία αλλά και ηθική που επιτάσσουν την ελευθερία έκφρασης βούλησης αλλά και εκλογής. Η απαράδεκτη πρόταση του δεν έγινε αποδεκτή και φυσικά  ο κ. Δήμαρχος με την παρέα του αποχώρησαν.  Η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά και εξελέγησαν τα μέλη της Ο.Ε. αλλά και της Ε.Π.Ζ, χωρίς όμως τον απαραίτητο αριθμό αναπληρωματικών μελών, γιατί αποχώρησε η παρέα του Δημάρχου. Τα μέλη των επιτροπών αυτών αποτελούνται από 7 μέλη τακτικά και αναπληρωματικά προερχόμενα από την πλειοψηφία και 4 μέλη τακτικά και αναπληρωματικά προερχόμενα από την μειοψηφία.

-Αποτέλεσμα αυτής της παρελκυστικής τακτικής είναι η μη συγκρότηση των τόσων κρίσιμων αυτών οργάνων διοίκησης του Δήμου Δοξάτου με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου.

-Είναι πρωτοφανές στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της διοίκησης του κράτους γενικότερα, να αποχωρεί ο Δήμαρχος με την εναπομείνασα παράταξή του.

-Ο Δήμαρχος Δοξάτου και η παρέα του αρνούνται, ως φαίνεται, να διοικήσουν το Δήμο.

-Στις 23 Μαρτίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ακύρωσε την απόφαση ανάδειξης του ανακηρυγμένου Πρόεδρου κ. Σερέτη (με το αιτιολογικό ότι Πρόεδρος πρέπει να είναι ο κ. Ζουμπούλογλου, έστω και με λιγότερες ψήφους θετικές από τις αρνητικές).

-Θαυμάστε δημοκρατία στη σύγχρονη Ελλάδα! Ακύρωσε επίσης την απόφαση σύστασης της Ο.Ε. καθώς και της Ε.Π.Ζ. (με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν πλήρως συγκροτημένες, λόγω της αποχώρησης της Δημοτικής μας Αρχής (!) και της παράταξης της από το Δ.Σ.).

-Στις 23 Μαρτίου λάβαμε στις 15:30 πρόσκληση για έκτακτες συνεδριάσεις του Δ.Σ. για την 18:00 της ίδιας ημέρας με θέματα την ανάδειξη του Προέδρου αλλά και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος μείζονος σημασίας, υπογεγραμμένες από τους κ.κ. Δαλακάκη, Ζουμπούλογλου και Ιωάννου, οι οποίοι δεν έχουν καμία τέτοια αρμοδιότητα. Αντί του ορθού, να προσκληθεί το Δ.Σ. από τον εκλεγμένο αντιπρόεδρό του και να ληφθούν σύννομες αποφάσεις.

-Η συνεχής θέληση να γίνεται ό,τι θέλει ο Δήμαρχος … οδηγεί…

-Παρά τα πολλά  αντικανονικά της πρόσκλησης, προσήλθαμε στην εν λόγω συνεδρίαση περίπου στις 17:55. Στις 18:15, ένα τέταρτο μετά την ώρα έναρξη της συνεδρίασης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρίσκονταν μόνον 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι: οι κ.κ. Παπαδόπουλος Π., Παπάζογλου Μ., Χαλκίδης Χ., Φωτιάδης Κ. και Χαριτωνίδης Ι., καθώς επίσης και ο ειδικός γραμματέας του Δ.Σ., κ. Φελεκίδης Λ. Ζήτησα από τον κ. Φελεκίδη να καταγραφεί η παρακάτω δήλωση μου: ¨παρά το αντικανονικό της πρόσκλησης, παρά το αντικανονικό των προσκαλούντων, παρά το αντικανονικό της ημέρας, παρά το αντικανονικό του εκτάκτου, προσήλθαμε και βλέπουμε στην αίθουσα του Δ.Σ. 4-5 Δημοτικούς Συμβούλους μόνον, κανένας από τη δημοτική μας Αρχή και ενώ οι ίδιοι μας προσκάλεσαν σε έκτακτο Συμβούλιο, παρά δηλαδή το έκτακτο, που οι ίδιοι επικαλούνται δεν προσήλθαν. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισοπέδωση των θεσμών αποχωρούμε¨.  Στη συνέχεια, ασθμαίνοντας εμφανίστηκαν ο Δήμαρχος με την μισή παρέα του (5 από τους 9  συμβούλους του). Πληροφορήθηκα ότι δεν σημειώθηκε απαρτία, γιατί στην αίθουσα του Δ.Σ. υπήρχαν μόνο 10 Δ.Σ.

-Την επομένη λάβαμε νέα πρόσκληση στις 15:45 με τα ίδια θέματα και ώρα συνεδρίασης την 16:00. Όπως ήταν φυσικό, δεν προσήλθαμε στην εν λόγω συνεδρίαση, γιατί, πρώτον, δεν είμαστε αμειβόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του κου. Δαλακάκη, δεύτερον δεν είμαστε  υπάλληλοι του κου. Δαλακάκη και τρίτον δεν μπορούμε να αγόμαστε και να φερόμαστε από τις ορέξεις του.

-Καιρός είναι να συνειδητοποιήσει ότι με τον τρόπο αυτό δεν λειτουργεί ένας δήμος. Καιρός είναι να συνειδητοποιήσει ότι οι μοναδικοί υπεύθυνοι είναι ο ίδιος και μερικοί αμειβόμενοι Δ.Σ. του. Καιρός είναι, τέλος, να  συνειδητοποιήσει ότι οι «πράξεις» αλλά και οι «παραλείψεις» του, και μόνον αυτές, μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση.

-Να σημειωθεί ότι τα τελευταία σπουδαία επεισόδια στη διοίκηση του Δήμου Δοξάτου διαδραματίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.



Καλαμπάκι, 30-3-2017                                  

                                                    Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της

                                                         “ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ”

                                                        Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου

                                                      Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                                   Μιχάλης Γ. Παπάζογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: