Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Στα 45 ευρώ ανά στρέμμα για όλους το πριμ βιολογικής κτηνοτροφίας.



-Στα 45 ευρώ ανά στρέμμα βοσκότοπου για όλη τη χώρα και τα ζώα ορίζεται το μέγιστο πριμ στη Βιολογική Κτηνοτροφία που πήρε παράταση έως τις 13 Μαρτίου, αφαιρώντας ουσιαστικά την επίδραση της κατανομής των τόπων που είχε γίνει με την «τεχνική λύση» του 2015, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα Agrenda στο φύλλο που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Μαρτίου.

-Όσον αφορά την παράταση, η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

«Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ένταξης στο Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014-2020 έως και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017.

-Η παράταση αυτή δόθηκε σε συνέχεια Υπουργικής Απόφασης με την οποία τροποποιήθηκε ο υπολογισμός του ύψους ενίσχυσης στη Βιολογική Κτηνοτροφία».

-Σημειωτέον ότι την Πέμπτη 2 Μαρτίου είχαν συνάντηση οι Ενώσεις βιοκαλλιεργητών με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη από τον οποίο ήθελαν να ζητήσουν επαναπροκήρυξη του προγράμματος της Βιολογικής Γεωργίας με ενσωματωμένες τις διορθώσεις που προτείνουν.

-Σε σχετικό δελτίο τύπου από την πλευρά του αναπληρωτή αναφέρονται τα εξής:  

Ως προς τον «κατά το δυνατό καλύτερο χειρισμό των ζητημάτων που προέκυψαν από την συνάντηση» δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, κατά την συνάντησή του, με ενώσεις βιοκαλλιεργητών, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

-Η συνάντηση με τις Ενώσεις βιοκαλλιεργητών από όλη την Ελλάδα έγινε στις 2 Μαρτίου το απόγευμα, για να συζητηθούν θέματα του κλάδου καθώς και να επισημανθούν ζητήματα που προέκυψαν και αφορούν στο Μέτρο 11 για την Βιολογική Γεωργία.

«Στην συζήτηση που εντάχθηκε θεματικά στο ευρύτερο πλαίσιο της βιοκαλλιέργειας στην χώρα μας που ως κλάδος αναπτύσσεται ταχύτατα, ανταλλάχθηκαν απόψεις που αφορούν στους Κοινοτικούς Κανονισμούς και την Εθνική Νομοθεσία και άπτονται σε σημεία του Μέτρου 11, ενώ επίσης συζητήθηκε το θέμα των αγορών παραγωγών, σχετικά με την νομοθεσία που εκκρεμεί.

-Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων στα περισσότερα ζητήματα που είχαν τεθεί προς συζήτηση από τους βιοκαλλιεργητές, ενώ από πλευράς του ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε ως προς τον κατά το δυνατό καλύτερο χειρισμό των ζητημάτων που προέκυψαν από την συνάντηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

-Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο  Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥΒΑΑ), η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΒΕ), οι ενώσεις βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς,  Σάμου, Αλεξανδρούπολης, καθώς και εξειδικευμένοι με το αντικείμενο της βιολογικής καλλιέργειας, πανεπιστημιακοί και επιστήμονες.

http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: