Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Θέμα ιδιοκτησίας των Πηγών Κεφαλαρίου-Δήμου Δοξάτου εγείρει ο Βουλευτής Ν.Δ. Δράμας κ.Δημήτρης Κυριαζίδης.


«Οι Πηγές ανήκουν γεωγραφικά, διοικητικά και ιδιοκτησιακά στον δήμο Δοξάτου» ισχυρίζεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας 
– Τι απαντάει ο δήμος Καβάλας;

-Oι δηλώσεις της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα τον Νοέμβριο του 2016 σε ΜΜΕ της Καβάλας περί έρευνας, από τη μεριά του δήμου Καβάλας, για την ύπαρξη τίτλων ιδιοκτησίας στις Πηγές Κεφαλαρίου Δράμας από όπου υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, ήταν αρκετές για να κινητοποιήσουν τον Δημήτρη Κυριαζίδη.

-Ο βουλευτής Δράμας και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στις 28 Νοεμβρίου 2016 ερώτηση προς το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Πηγών, ρωτώντας παράλληλα με ποια νομοθετική βάση δόθηκε η άδεια χρήσης ύδατος στη ΔΕΥΑ Καβάλας.

-Στις 12 Δεκεμβρίου 2016, η Διεύθυνση Υδάτων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που εδρεύει στην Καβάλα απάντησε στο υπουργείο –διά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης– ότι η άδεια δόθηκε με βάση την ΚΥΑ 14689/2014 και το γεγονός ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας δήλωσε κύριος των εκτάσεων στη σχετική αίτησή της.

-Την επομένη κιόλας μέρα, στις 13 Δεκεμβρίου 2016, ο δήμος Δοξάτου με έγγραφό του προς τον Γενικό Γραμματέας της Αποκεντρωμένης δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι «οι Πηγές ανήκουν στον δήμο Δοξάτου, δεν υφίσταται παραχώρηση ή πώλησή τους προς τον δήμο Καβάλας και δεν καταβάλλεται αντάλλαγμα για την υδροδότηση του δήμου Καβάλας»!

-Στις 22 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο πάντα του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που ξεκίνησε ο Δραμινός βουλευτής, ο δήμος Καβάλας, με έγγραφό του προς το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει πως «η γεωγραφική θέση και διοικητική υπαγωγή είναι εναργές πως δεν σημαίνουν ταυτόχρονα και ιδιότητα Κυρίου» και πως «δεν τεκμηριώνεται δικαίωμα οποιουδήποτε να διεκδικήσει χρηματικά ανταλλάγματα από τον δήμο Καβάλας για την απόληψη ύδατος από την υδρομάστευση των πηγών Βοϊράνης».

-Στις 7 Μαρτίου 2017, ο Δημήτρης Κυριαζίδης επανέρχεται στο θέμα και ενημερώνει με επιστολή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου Δράμας για την εξέλιξη του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που ο ίδιος ξεκίνησε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου να «χαθούν» οι Πηγές του Κεφαλαρίου οι οποίες, όπως σημειώνει, «αποτελούν έναν σημαντικό φυσικό πόρο του Νομού Δράμας» και οι οποίες «ανήκουν γεωγραφικά, διοικητικά και ιδιοκτησιακά στον Νομό μας»!

-Διαβάστε την επιστολή Κυριαζίδη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου εδώ


-Ο βουλευτής Δράμας δηλώνει «στη διάθεση του δήμου Δοξάτου» για να κινητοποιηθεί «προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δήμου».

-Επί όλων αυτών, θα έχει ενδιαφέρον η δημόσια απάντηση-τοποθέτηση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα.


Πηγή:http://www.kavalapost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: