Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Με την συνδρομή των Υπηρεσιών Ασφαλείας Δράμας-Σερρών και Θεσ/νίκης, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

-Σε έρευνες οικιών που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης άνω των (400) γραμμαρίων, ποσότητες και βλαστοί κάνναβης, πιστόλι, φυσίγγια και χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (80.000) ευρώ.
-Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά (10) μέλη της, μεταξύ των οποίων και οι δύο «εγκέφαλοι» της οργάνωσης.
-Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος κατοχής και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
-Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (17-03-2017) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Σερρών, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Β’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) ημεδαποί-μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και οι δύο (2) «εγκέφαλοι» της οργάνωσης ηλικίας 48 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο (2) ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίσταση, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
-Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, από αρχές Αυγούστου του 2015, τα μέλη της οργάνωσης κατείχαν και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κοκαΐνης), εντός της Ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
-Πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες σε (6) οικίες στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(415,03) γραμμάρια κοκαΐνης,
(775,3) γραμμάρια κάνναβης,
(87) βλαστοί κάνναβης,
Χρηματικό ποσό (81.725) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών,
(5) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
(1) πιστόλι,
(17) φυσίγγια και (1) βλήμα φυσιγγίου,
(3) χρηματοκιβώτια,
(39) κινητά τηλέφωνα και
(8) οχήματα.
-Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (5) ετών για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
-Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.






Δεν υπάρχουν σχόλια: