Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου του Δήμου Δοξάτου - Έναρξη Προγράμματος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Έναρξη του Προγράμματος Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους

 -Ο Δήμος Δοξάτου στο πλαίσιο προώθησης του πνεύματος του Εθελοντισμού ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους άλλους». Η πρώτη συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στο Γενικό Λύκειο Δοξάτου και ώρα 17.00.

 -Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνου και Κρίσεων, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.

-Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες (επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα) και στους εκπαιδευθέντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης και θα ενταχθούν στο Μητρώο Εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

-Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι οι εξής:

Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου (Λύση προβλήματος / Λήψη απόφασης - Διαχείριση πληροφορίας, Διαχείριση πανικού - Λειτουργία σε ομάδες)

Πυρκαγιές - Πλημμύρες

Σεισμοί - Διασώσεις

Ναυτικά Ατυχήματα - Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος

Πρώτες Βοήθειες - Διαχείριση Καταυλισμών

 -Το Πρόγραμμα ακολουθεί διαδικασίες πιστοποίησης ISO και υποστηρίζεται από Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων. Έχει τύχει της δημόσιας αναγνώρισης της πρώην Επιτρόπου της Ε.Ε. για το Περιβάλλον, Margot Wallrstrom και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 10 Διεθνές Συνέδριο Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη το 2001 και στο 10 Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες το 2002.

-Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν μέχρι και την έναρξη του προγράμματος παρακαλούνται να συμπληρώσουν αντίστοιχη αίτηση κατά την προσέλευση τους.

-Οι αιτήσεις θα διατίθενται από τους υπευθύνους του προγράμματος Κο Ανέστη Σερέτη και Κα Μαρία Στυλίδου.



Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: