Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν στην Καβάλα δύο (2) Βουλγάρες 23 και 19 ετών για κλοπές έξη (6) πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων στην πόλη της Καβάλας.


-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, έξι (6) κλοπές πορτοφολιών, που είχαν διαπραχθεί την 23 και 28-12-2015, στην πόλη της Καβάλας.

-Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (28-12-2015) το πρωί, στην Καβάλα, από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

-Αναλυτικότερα, χθες (28-12-2015) το πρωί, οι δράστιδες εισήλθαν σε κατάστημα της πόλης και αφαίρεσαν από τις τσάντες δύο πελατών, δύο (2) πορτοφόλια, τα οποία περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, κλειδιά οικίας και διάφορα έγγραφα.

-Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος ενημέρωσε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσέτρεξαν στο σημείο και συνέλαβαν τις δράστιδες.

-Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα πορτοφόλια, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

-Ακολούθως, από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, προέκυψε ότι οι δράστιδες την 23-12-2015 το πρωί, στην πόλη της Καβάλας, πραγματοποίησαν ακόμη τέσσερις (4) κλοπές πορτοφολιών, τα οποία περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

-Σημειώνεται ότι οι δράστιδες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

-Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

-Tο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής παρόμοιων περιστατικών, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ( www . hellenicpolice . gr /Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες Συμβουλές) τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές:

-Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.

-Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.

-Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και μπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.

-Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.

-Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.

-Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.

-Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.

-Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.

-Όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

-Κρατάτε γερά την τσάντα σας και πηγαίνετε στην μέσα πλευρά του πεζοδρομίου, έχοντας την προς την πλευρά των κτιρίων και όχι του δρόμου.

-Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.

-Αν κάποιος οδηγός οχήματος (αυτοκινήτου ή δικύκλου) σας πλησιάσει για να ζητήσει πληροφορία, αποφύγετε να πλησιάσετε το όχημα του.

-Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι.

-Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.

-Εάν πέσετε θύμα "τσαντάκηδων" ή "πορτοφολάδων'" ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.

-Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.

-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.

-Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: