Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Η καθημερινή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης πάνω από τρεις ώρες κάνει πιο εσωστρεφείς τους εφήβους.

-Οι έφηβοι που αφιερώνουν περισσότερες από τρεις ώρες τη μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), είναι πιθανότερο να εμφανίσουν υψηλά επίπεδα εσωτερικευμένων συμπεριφορών και κλείσιμο στον εαυτό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 27η Διεθνή Έκθεση Kavalaexpo 2019.

-Οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στους χώρους του περιπτέρου αφορούν την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, καθώς και τους τρόπους προστασίας από τους επιτήδειους.
-Οι επισκέπτες έχουν επίσης την δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο και τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και την προστασία και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Συνελήφθησαν στους Νομούς Έβρου & Ροδόπης οκτώ (8) διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς συνολικά είκοσι επτά (27) λαθρομεταναστών κατά περίπτωση.


-Συνελήφθησαν την 26 και 27-9-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, οκτώ (8) διακινητές, εκ των οποίων ένας 54χρονος ημεδαπός και επτά αλλοδαποί, ηλικίας 46, 37, 33, 29, 23, 18 (άντρες) και 19 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Συνελήφθησαν στους Νομούς Δράμας & Καβάλας κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, τρία (3) μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στο Νομό Δράμας.

Κατασχέθηκαν πάνω από 600 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό.
-Συνελήφθησαν χθες (26-9-2019) το μεσημέρι, στους νομούς Δράμας και Καβάλας, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σε συνεργασία με υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρία (3) μέλη συμμορίας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στο νομό Δράμας.

Συνελήφθη στην Ε.Ο. Ξάνθης-Κομοτηνής 59χρονος αλλοδαπός να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, και να στερείται και αδείας ικανότητας οδήγησης.

-Συνελήφθη χθες (26-9-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ξάνθης - Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 59χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή οχήματος, πλαστογραφία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Συνελήφθησαν στην Δράμα δύο (2) γυναίκες 61 & 49 ετών για διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια»

-Συνελήφθησαν χθες (25-9-2019) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 61 και 49 ετών, κατηγορούμενες για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Συνελήφθησαν στον Νομό Ροδόπης τρείς (3) διακινητές, οι οποίοι με Ι.Χ.Φ.αυτ/τα προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα (9) λαθρομετανάστες.

-Συνελήφθησαν την 25 και 26-9-2019, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 44χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 41 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Το Καλαμπάκι και η Ιστορία του.

-Το Καλαμπάκι απλώνεται στο νότιο τμήμα του νομού Δράμας. Πρώην πρωτεύουσα του συγχωνευθέντος Δήμου με το Δήμο Δοξάτου δημιουργήθηκε από πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Ως προσφυγοχώρι, δεν έχει να επιδείξει λιθόστρωτα σοκάκια ούτε οικοδομήματα παλιότερων εποχών.

Συνελήφθη 51-χρονος στη Χρυσούπολη-Καβάλας διότι κατείχε λαθραία τσιγάρα και καπνό.

Κατασχέθηκαν 1.110 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 10 κιλά λαθραίου καπνού.
-Συνελήφθη την Τρίτη (24-9-2019) το πρωί, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 51χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Συνελήφθησαν στην Καβάλα τρία (3) άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Κατασχέθηκαν πάνω από 450 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό και 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
-Συνελήφθησαν χθες (23-9-2019), στην Καβάλα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, μία 24χρονη αλλοδαπή και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 28 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν στους Νομούς Έβρου & Ροδόπης τρείς (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά οκτώ (8) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
-Συνελήφθησαν την 22 και 23-9-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από Αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 42, 27 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Συνελήφθησαν στους Νομούς Δράμας και Ξάνθης τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι με Ι.Χ.Ε.αυτ/τα προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα τέσσερις (14) λαθρομετανάστες.

-Συνελήφθησαν την 22 και 23-9-2019, στους νομούς Ξάνθης και Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 45, 24, 23 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθη στην Κεραμωτή-Καβάλας 35-χρονος ο οποίος μετά από καυγά πυροβόλησε στον αέρα.

-Συνελήφθη την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην Κεραμωτή, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 35χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Στο Νομό Καβάλας συνελήφθη 36-χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος με Ι.Χ.Ε.αυτ/το προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
-Συνελήφθη βραδινές ώρες την 20/21-9-2019, στο νομό Καβάλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη άγνωστο δράστη που αναζητείται, προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Τα αποτελέσματα της 3-ης αγωνιστικής Α΄Ερασιτεχνικής κατηγορίας Ε.Π.Σ.Δράμας – Άρης Φωτολίβους - Α.Ε.Καλαμπακίου 2 - 7

-Αγγλικό νικητήριο σκόρ έφερε η Α.Ε.Καλαμπακίου σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Φωτολίβους όπου νίκησε με 2 – 7. Δείτε παρακάτω την περιγραφή όπως αναρτήθηκε στην σελίδα μας στο face Book.

Συνελήφθη 73-χρονος σε χωριό της Καβάλας διότι έκρυβε στο σπίτι του δεκάδες αρχαία αντικείμενα.

-Συνελήφθη χθες το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 73χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί τελωνειακού κώδικα.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Αστυνομικός σκύλος Αkilla εντόπισε πάνω από 7 κιλά κάνναβη σε ποιμνιοστάσιο 37-χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ στην οικία 37-χρονου συνεργού του βρέθηκαν τμήματα αρχαίων αγγείων και αμφορέα, καθώς και δύο αρχαία νομίσματα.

-Συνελήφθησαν χθες (19 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο ημεδαποί ηλικίας 54 και 37 ετών, για - κατά περίπτωση - παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνελήφθησαν έξη (6) μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και κατασχέθηκαν περισσότερα από 42 κιλά ηρωίνη.

-Δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστρατήγου Νικόλαου Μενεξίδη και του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αστυνόμου Β’ Αναστάσιου Τσιπλάκη σχετικά με τη σύλληψη 6 μελών δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και την κατάσχεση περισσοτέρων από 42 κιλών ηρωίνης.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Εξαρθρώθηκε διεθνές εγκληματικό δίκτυο το οποίο διέπραττε απάτες με παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης - στη χώρας μας συνελήφθη ημεδαπός και σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού.

-Η υπόθεση αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής επιχείρησης, υπό το συντονισμό της Eurojust , με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
-Η οικονομική ζημία από τη δράση του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται στα (6.500.000) ευρώ περίπου.
-Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συμμετείχαν σε πανευρωπαϊκή επιχείρηση, υπό τον συντονισμό της E urojust, στο πλαίσιο της οποίας εξαρθρώθηκε διεθνές εγκληματικό δίκτυο το οποίο διέπραττε απάτες με παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σε καλά επίπεδα για τους κτηνοτρόφους αναμένεται να κινηθεί η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος στο Ν.Δράμας.

Για τη νέα γαλακτική περίοδο που έρχεται…
-Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δράμας κ.Κιτσουκάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δήμου Προσοτσάνης κ.Ακριτίδης.
Του Θανάση Πολυμένη
-Περίοδο για συμφωνίες νέων τιμών για την επόμενη γαλακτική περίοδο στο αιγοπρόβειο γάλα, διανύουμε αυτές τις μέρες μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου περίπου. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται και ακούγεται γενικότερα στον κύκλο των κτηνοτρόφων του Νομού Δράμας, οι τιμές αναμένεται να κινηθούν λίγο ψηλότερα σε σχέση τουλάχιστον με τις περσινές και προπέρσινες, οι οποίες ήταν αρκετά χαμηλές.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην πόλη της Καβάλας και σε άλλες περιοχές για την βελτίωση ποιότητας ζωής και την απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών.

-Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής έχει ορίσει ως ένα εκ των κυριοτέρων στρατηγικών της στόχων την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές και την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, των μητέρων με παιδιά, των ατόμων με αναπηρία και των επισκεπτών στις πόλεις.

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στο Τελωνείο Κήπων κατηγορούμενος για υπεξαίρεση οχήματος.

-Συνελήφθη χθες (17-9-2019) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 24χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για υπεξαίρεση.

Εξέλιξη στην υπόθεση σύλληψης 39χρονου για διαρρήξεις επιχειρήσεων στην Ξάνθη.

Εξιχνιάστηκαν άλλες 7 διαρρήξεις οικιών και γραφείων στην πόλη της Ξάνθης.
-Σε συνέχεια του από 15-09-2019 Δελτίου Τύπου μας, σχετικά με τη σύλληψη 39χρονου ημεδαπού για διαρρήξεις επιχειρήσεων στην Ξάνθη, από την συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, εξιχνιάστηκαν ακόμη επτά (7) διαρρήξεις οικιών και γραφείων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 7 έως 14-9-2019, στην πόλη της Ξάνθης.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Ο τρύγος και το αλώνισμα του καλαμποκιού στο Καλαμπάκι, αρχές δεκαετίας 1960.

-Η καλλιέργεια του καλαμποκιού στο Καλαμπάκι ήταν από τις κυριότερες αγροτικές ασχολίες των κατοίκων από τα πρώτα χρόνια που εγκαταστάθηκαν στο Καλαμπάκι και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Φυσικά η σημερινή καλλιέργεια και συγκομιδή του καλαμποκιού από το χωράφι στις αποθήκες γίνεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο χάριν στις σύγχρονες θεριζοαλωνιστικές μηχανές που υπάρχουν.

Χρηματοδότιση 3.680.767 Ευρώ στον Δήμο Δοξάτου εκ των οποίων 1.895.161 Ευρώ για την αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπακίου.

37 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για 20 έργα ύδρευσης Δήμων.
-Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, το πέρας της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων και την οριστικοποίηση του πίνακα κατάταξης των εγκεκριμένων έργων, που διήρκησαν αρκετούς μήνες, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο η χρηματοδότηση 20 έργων ύδρευσης Δήμων με 37.072.978 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Συνελήφθησαν στον Νομό Έβρου τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννιά (9) λαθρομετανάστες.

-Συνελήφθησαν την 15/16-9-2019, στο νομό Έβρου, από Αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 44, 25, 23 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννιά (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 16-χρονης Αγάπης… βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της.

-Η περιπέτεια της Αγάπης Π., 16 ετών, έληξε σήμερα 15/9/2019, βραδινές ώρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.
-Η Αγάπη Π. βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παράνομης βίας, μέσω διαδικτύου στη Βόρεια Ελλάδα.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παράνομης βίας, μέσω διαδικτύου, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν (3) περιπτώσεις απάτης, μέσω διαδικτύου.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκαν και εξιχνιάστηκαν τρεις (3) υποθέσεις απάτης, μέσω διαδικτύου, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού.

Συνελήφθη στην Ξάνθη 39χρονος για τρείς (3) διαρρήξεις σε επιχειρήσεις που διέπραξε στην πόλη της Ξάνθης.

-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρεις (3) διαρρήξεις επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 13/14-9-2019, στην πόλη της Ξάνθης.

Στη Δράμα 32-χρονη αλλοδαπή εξαπάτησε 36-χρονο με πώληση ανύπαρκτου Ι.Χ.Φ.αυτ/του που δημοσίευσε σε αγγελία διαδυκτιακής σελίδας, αποσπώντας προκαταβολή 650 Ευρώ.

-Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των Αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 36χρονου ημεδαπού.

Συναγερμός για εξαφάνιση 16χρονης στις Σέρρες.


ΒΡΕΘΗΚΕ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ 15-9-2019
-Συναγερμό για την εξαφάνιση 16χρονης στις Σέρρες έχει σημάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
-Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στις 10/09/2019 και ώρα 21:30, εξαφανίστηκε από την περιοχή των Σερρών, η Αγάπη Π., 16 ετών.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Τα αποτελέσματα της 2-ης αγωνιστικής Α΄Ερασιτεχνικής κατηγορίας Ε.Π.Σ.Δράμας – Α.Ε.Καλαμπακίου – Δόξα Βώλακα 2 – 4

-Οδυνηρή ήττα υπέστη η Α.Ε.Καλαμπακίου σήμερα το απόγευμα στο γήπεδό της από την αξιόμαχη ομάδα της Δόξας-Βώλακα… έχασε με σκόρ 2 – 4, αποτέλεσμα  που δεν αξίζει σε ομάδα που αγωνίστηκε πρόσφατα στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Συνελήφθη στην Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης 50χρονος αλλοδαπός ο οποίος με Ι.Χ.Ε.αυτ/το προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα
-Συνελήφθη χθες (16-8-2019) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης , από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 50χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθη στην Κομοτηνή 45χρονη για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Κατασχέθηκαν 140 πακέτα λαθραία τσιγάρα 
-Συνελήφθη χθες (13-9-2019), στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 45χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συνελήφθη στο Νομό Ροδόπης 49χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) λαθρομετανάστες.

-Συνελήφθη προχθές (12-9-2019) το μεσημέρι, στο νόμο Ροδόπης , από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με έναν 31χρονο αλλοδαπό που αναζητείται, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Βρέθηκε η αγνοούμενη Μαριάννα στην περιοχή της Ν.Ηρακλείτσας!

-Μετά από 23 ημέρες συνεχούς έρευνας και εκκλήσεων τόσο από την αστυνομία όσο και από το "Χαμόγελο του Παιδιούεντοπίστηκε, νωρίς σήμερα το πρωί της Παρασκευής, η 14χρονη Μαριάννα Π. τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στις 21 Αυγούστου στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας (όπου και διέμενε η ίδια της -στο κέντρο φιλοξενίας του "Χαμόγελου του Παιδιού").

Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη 26χρονος για κλοπή δίκυκλου μοτοποδήλατου.

-Συνελήφθη προχθές (11-9-2019) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Στη Δράμα άγνωστοι εξαπάτησαν 81-χρονη με το πρόσχημα ότι ο γυιός της τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο, και της απέσπασαν 32.500 Ευρώ.

-Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι χθες (11-9-2019) το πρωί, εξαπάτησαν 81χρονη ημεδαπή στη Δράμα.

Συνελήφθησαν σε χωριό της Καβάλας ένας 43-χρονος και μία 37-χρονη, διότι διαπιστώθηκε να παραλαμβάνουν από μεταφορική εταιρεία δέμα προερχόμενο από την Γερμανία, που περιείχε ποσότητες ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και οι ζυγαριές
-Συνελήφθησαν την Τετάρτη (11-9-2019) το απόγευμα, σε χωριό της Καβάλας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 43χρονος και μία 37χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ληστείες και διαρρήξεις, αλλά και επιθέσεις σε Νέα Πέραμο και Ηρακλείτσα.

-Νύχτα "τρόμου" έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας το βράδυ της Τετάρτης, καθώς -για μια ακόμα φορά- τα σπίτια τους βρέθηκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κατά την διάρκεια του Αυγούστου 2019 στην Περιφέρεια Ανατ.Μακεδονίας & Θράκης συνελήφθησαν από την Αστυνομία 1.447 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Μηνιαία δραστηριότητα αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
-Κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου του έτους 2019, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Συνελήφθη σε χωριό της Καβάλας 44 χρονος αλλοδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν 30 δενδρύλλια κάνναβης, 1.560 γραμμάρια κλώνοι κάνναβης και 260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
-Συνελήφθη χθες (9-9-2019) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 44χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Συνελήφθη 38χρονος στην Αλεξανδρούπολη για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί τελωνιακού κώδικα, καθώς επίσης και για κλοπές.

Κατασχέθηκαν 296,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 27 ναρκωτικά δισκία, 1 μαχαίρι και 1 ζυγαριά.
-Συνελήφθη χθες (9-9-2019) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί τελωνιακού κώδικα, καθώς επίσης και για κλοπές.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Συνελήφθησαν στη Δράμα δύο (2) νεαροί 20 & 18 ετών για κατοχή ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν πάνω από 500 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
-Συνελήφθησαν χθες και προχθές (7 και 8-9-2019) στον νομό Δράμας, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Εξόρμηση Τροχαίας για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων δικύκλων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

-Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων δικύκλων σε δημόσιες οδούς και χώρους, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, κατά τις νυχτερινές ώρες της 6/7-9-2019, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια της οποίας βεβαιώθηκαν οι (46) ακόλουθες παραβάσεις:

Αναζητείται 32-χρονος αλλοδαπός δραπέτης από την Αστυνομία.

-Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητείται 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κρατείτο στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής, με το καθεστώς του «λογοτιμήτη» και χθες, 8 Σεπτεμβρίου 2019, το βράδυ, κατά την διάρκεια καταμέτρησης, διαπιστώθηκε η απουσία του.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Σύλληψη 34χρονου στην Καβάλα για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Κατασχέθηκαν 1 πιστόλι κρότου - αερίου και 8 φυσίγγια κρότου.
-Συνελήφθη χθες (7-9-2019) το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Καταδίωξη στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας και σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών 50 & 21 ετών για μεταφορά στη ενδοχώρα με Ι.ΧΕ.αυτ/το, τεσσάρων (4) λαθρομεταναστών.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ
-Συνελήφθησαν χθες (7-9-2019) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 50 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Ο Εθνομάρτυρας Μητροπολίτης Δράμας & Σμύρνης Χρυσόστομος.

-Το βράδυ της αποφράδας 27-ης Αυγούστου 1922 γράφονταν ο τραγικός επίλογος μιας εκ των δραματικοτέρων σελίδων της ελληνικής ιστορίας. Και σε τούτη, την αλήστου μνήμης έκφανση του ιστορικού μας γίγνεσθαι, ο κλήρος – αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού – δεν μπορούσε παρά να έχει, την δική του συνδρομή.