Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Ακριβά ποτίσματα με το ρολόι και πρόσθετο τέλος ανά κυβικό.


Προσευχές να... βρέχει θα πρέπει να κάνουν ολοένα και συχνότερα οι αγρότες, από το 2020, καθώς ακριβαίνει αρκετά η κατανάλωση αρδευτικού νερού.

-Αιτία, η έξτρα χρέωση ως και 6 ευρώ το στρέµµα ανάλογα µε το είδος της καλλιέργειας, που κοµίζει για τους παραγωγούς, η απόφαση επιβολής ενός νέου τέλους άρδευσης, µε πρόσχηµα την προστασία του περιβάλλοντος.

-Οι επιβαρύνσεις δεν σταµατούν εδώ, αφού στην απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάµελλος, δίνεται το ελεύθερο στους ΤΟΕΒ, να µεριµνήσουν για την τοποθέτηση υδροµετρητών στις εκµεταλλεύσεις, παρακρατώντας τα χρήµατα της δαπάνης από τους παραγωγούς.

-Περισσότερο, από το πρόσθετο τέλος, θεωρείται βέβαιο ότι θα πληγούν, αφενός όσοι καλλιεργούν µεγάλες εκτάσεις γης, αφετέρου όσοι προτιµούν προϊόντα µε µεγάλες ανάγκες σε νερό (βαµβάκι, βιοµηχανική ντοµάτα, τεύτλα).

-Ειδικότερα, η κατ’ εκτίµηση επιπλέον χρέωση για έναν αγρότη αναµένεται να ξεκινά από 0,001 ευρώ, αλλά να µην ξεπερνά το 1 λεπτό ανά κυβικό µέτρο νερού.

Μπίκας Αλέξανδρος|  26/05/2017 - 06:31 μμ

Πηγή:http://www.agronews.gr/agora/kosti-eisroon/arthro/156594/akriva-potismata-me-to-roloi-kai-prostheto-telos-an

Δεν υπάρχουν σχόλια: