Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μέχρι 31 Μαΐου οι εισφορές Απριλίου αγροτών στον ΕΦΚΑ.


Περιθώριο μέχρι την Τετάρτη 31 Μαΐου έχουν οι αγρότες προκειμένου να εξοφλήσουν τις εισφορές Απριλίου 2017 στον ΕΦΚΑ.

-Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού ενημερώνει αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες ότι οι εισφορές Απριλίου 2017 έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.

-Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

-Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31.5.2017. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

-Υπενθυμίζεται πως οι εισφορές αυτές έχουν επιβληθεί επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος των παραπάνω κοινωνικών κατηγοριών για το έτος 2015, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2016.

-Οι εισφορές θα καταβάλλονται κάθε μήνα με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015 ακόμα και μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς η προετοιμασία του λογισμικού με το οποίο θα υπολογιστούν οι εισφορές με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016 ενδέχεται να διαρκέσει ακόμα και μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

-Από εκεί και έπειτα, οι εισφορές θα υπολογιστούν με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016, ενώ παράλληλα θα γίνει ο συμψηφισμός μεταξύ των εισφορών που καταβλήθηκαν το 2017 (σ.σ. για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου) με βάση το εισόδημα του 2015 και εκείνων που έπρεπε να καταβληθούν με βάση το εισόδημα του 2016 κατά το ίδιο διάστημα. 

Στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ βεβαιώσεις εισφορών 2016

-Σημειωτέον ότι αναρτήθηκαν και οι βεβαιώσεις εισφορών έτους 2016 για φορολογική χρήση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, στον ιστότοπο www.efka.gov.gr, όπως ενημερώνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ αγρότες, αυτοαπασχολουμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

-Συγκεκριμένα, ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους εντασσόμενους Φορείς πρώην ΟΑΕΕ, πρώην ΟΓΑ και πρώην ΤΣΜΕΔΕ μπορούν να τις εκδώσουν από την επιλογή «Βεβαιώσεις εισφορών έτους 2016 για φορολογική χρήση», καθώς και από τις ιστοσελίδες των προϋφιστάμενων Φορέων.

-Ασφαλισμένοι των υπολοίπων πρώην Φορέων, για την έκδοσή τους θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες.

Μπίκας Αλέξανδρος|  17/05/2017 - 01:47 μμ


Πηγή:http://www.agronews.gr/?pid=190&aid=156197&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: