Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Συνελήφθησαν στο Νομό Δράμας 4 άτομα μέλη συμμορίας, η οποία προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας λαθρομετανάστες.


-Συνελήφθησαν την 19 και 20-5-2017, στο νομό Δράμας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, τέσσερα (4) μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

-Πρόκειται για έναν 43χρονο υπήκοο Πακιστάν και τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 43, 44 και 62 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής και της απείθειας, σε συνδυασμό με παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

-Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, προέκυψε ότι οι δράστες αποτελούσαν μέλη κυκλώματος, το οποίο διευκόλυνε την είσοδο και την παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

-Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι την 19-5-2017, οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 43 και 44 ετών, οδηγώντας δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, λειτούργησαν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε τρίτο όχημα, που οδηγούσε άγνωστο μέλος της σπείρας, με το οποίο μετέφεραν από τον Έβρο στη Δράμα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Αφγανιστάν.

-Στη συνέχεια, οδήγησαν τους διακινούμενους σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα στη Δράμα, όπου, οι άλλοι δύο συλληφθέντες ανέλαβαν την φύλαξη τους, έως ότου πραγματοποιηθεί η περαιτέρω μεταφορά τους στην Αθήνα.

-Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, την 19-5-2017 το βράδυ, στο 2ο χλμ της Εθνικής Οδού Δράμας – Καβάλας, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τα παραπάνω οχήματα, πλην όμως οι οδηγοί τους δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα, επιχειρώντας να διαφύγουν. 

-Λίγο πιο κάτω, το ένα από τα οχήματα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός του. Από τις εμπεριστατωμένες έρευνες – αναζητήσεις που ακολούθησαν, συνελήφθη στη Δράμα, ο 43χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος, καθώς επίσης εντοπίσθηκε στη Χωριστή Δράμας και το τρίτο όχημα, ο οδηγός του οποίου κατάφερε να διαφύγει.

-Για το τρίτο όχημα, προέκυψε ότι είχε δηλωθεί κλοπή την 21-2-2017 στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, το οποίο ακολούθως αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

-Στις οικίες των δραστών, στα οχήματα που οδηγούσαν, καθώς επίσης και στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 2.694 ευρώ

2 μαχαίρια, συνολικού μήκους 21 και 15 εκατοστών

16 κινητά τηλέφωνα

-Κατασχέθηκαν επίσης τα άλλα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: