Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Συνελήφθη 55χρονος στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, ο οποίος επιχείρησε να εξάγει από την Ελλάδα στην Τουρκία πάνω από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 11 συσκευασίες, που περιείχαν 100,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

-Συνελήφθη χθες (3-5-2017) το βράδυ, στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να εξάγει από την Ελλάδα στην Τουρκία πάνω από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

-Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, καθώς επίσης για τα αδικήματα της αντίστασης και της απείθειας.

-Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 55χρονο στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, να επιχειρεί να μεταφέρει, με τη χρήση βάρκας, από τη Χώρα μας στην Τουρκία, συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη.

-Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τον δράστη, αυτός δεν υπάκουσε στις υποδείξεις τους και επιχείρησε να διαφύγει με τη βάρκα, απορρίπτοντας ταυτόχρονα στο ποτάμι όλες τις συσκευασίες με την ακατέργαστη κάνναβη.

-Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 55χρονο, ο οποίος επίσης αντιστάθηκε, ενώ από το ποτάμι περισυνελέγησαν έντεκα (11) αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 100,3 κιλών.

-Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην καλύβα που διατηρεί ο δράστης στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Έβρου, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

4 γυάλινα βάζα, 3 πλαστικά κυτία και 1 συσκευασία, τα οποία περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.452 γραμμαρίων

1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη και σπόρους κάνναβης, βάρους 6,6 γραμμαρίων

10 ναρκωτικά δισκία

1 γυάλινο βάζο με καπνό, βάρους 425 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό

2 πίπες καπνίσματος

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

1 κυνηγετικό όπλο

4 κυνηγετικά φυσίγγια

-Κατασχέθηκαν επίσης μία (1) βάρκα με εξωλέμβια μηχανή, ένα (1) όχημα και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ.

-Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: