Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Πότε θα δοθούν στους αγρότες οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


-Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ίσως και νωρίτερα, προγραμματίζεται να καταβληθεί και το υπόλοιπο των επιδοτήσεων (εκκαθάριση βασικής ενίσχυσης και πρασίνισμα) στους δικαιούχους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργο Αποστολάκη.

-Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες στην εφημερίδα της κυβέρνησης της υπουργικής απόφασης που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μπαίνει στην τελική ευθεία η πληρωμή και των τελευταίων αποζημιώσεων για τις ζημιές από τον περονόσπορο του 2011.

-Πρόκειται για πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ που θα καταβληθεί μέχρι το τέλος του μήνα σε περίπου 2000 δικαιούχους, των οποίων οι ενστάσεις έγιναν δεκτές.

-Μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου και ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Κρήτης, Νίκος Δασκαλάκης, προγραμματίζεται να καταβληθούν, στο μεγαλύτερο τμήμα τους, και οι αποζημιώσεις στους αμπελουργούς που επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα από την Άνοιξη και μετά.

-Ήδη οι πρώτοι πίνακες, που αφορούν δικαιούχους του δήμου Φαιστού, έχουν αναρτηθεί και σταδιακά ακολουθεί το αμέσως επόμενο διάστημα η ανάρτηση και των υπολοίπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: