Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

580 μόνιμοι σωφρονιστικοί σε 33 καταστήματα κράτησης – στην τελική ευθεία η έκδοση δύο διαγωνισμών.


Προβάδισμα στον διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης θα έχουν οι κάτοικοι των πόλεων που βρίσκονται οι φυλακές.

Δύο διαγωνισμούς θα διεξαγάγει το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την πρόσληψη συνολικά 580 μόνιμων υπαλλήλων στα 33 καταστήματα κράτησης που λειτουργούν στη χώρα.

-Ο διαγωνισμός των 400 νέων σωφρονιστικών υπαλλήλων θα είναι ο πρώτος που θα εκδοθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και θα αφορά 340 θέσεις Φυλάκων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 160 θέσεις Εξωτερικών Φρουρών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
-Τον διαγωνισμό θα διενεργήσει το ίδιο το υπουργείο και το νέο προσωπικό θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αφού ήδη έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την κάλυψη των μισθολογικών δαπανών που θα προκύψουν για φέτος.

-Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να προσληφθούν από το υπουργείο, ενώ υποβάλλονται και σε ειδικές δοκιμασίες, ψυχολογικά τεστ και εκπαίδευση. Καταρχάς θα καθοριστεί όριο ηλικίας για τους υποψήφιους του κλάδου φρούρησης καθώς και όριο αναστήματος.

-Απαραίτητη επίσης θεωρείται η γνώση ξένων γλωσσών και η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας, ενώ προβάδισμα θα έχουν όσοι κατοικούν στις πόλεις που βρίσκονται οι φυλακές. Για την πρόσληψη απαιτείται τέλος η κατοχή απολυτήριου Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Λυκείου.

Διοικητικό προσωπικό

-Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ' τύπου και άλλες διατάξεις» προβλέπεται αύξηση των οργανικών θέσεων και σε άλλες ειδικότητες, που αφορά προσωπικό φυλακών.

-Συγκεκριμένα πρόκειται να προσληφθούν με διαγωνισμό που θα διεξάγει το ΑΣΕΠ 20 άτομα του κλάδου ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων, 20 στον κλάδο ΤΕ Υγείας Πρόνοιας ειδικότητας Νοσηλευτικής, 15 πτυχιούχοι ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, 5 απόφοιτοι ΤΕΙ στην ειδικότητα Υγείας Πρόνοιας /Κοινωνικής Εργασίας, και 20 υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Διοικητικού - Λογιστικού.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ

http://www.ethnos.gr/entheta.

Δεν υπάρχουν σχόλια: