Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Συνελήφθησαν ένας 19-χρονος και ένας 18-χρονος στην Κομοτηνή για ληστεία και μία απόπειρα σε δύο καταστήματα, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.


-Εξιχνιάσθηκαν άμεσα ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, μία ληστεία και μία απόπειρα σε βάρος ιδιόκτητη και υπαλλήλου δύο καταστημάτων στην Κομοτηνή, που διαπράχθηκαν χθες (22-4-2015) το πρωί.

-Συνελήφθησαν χθες (22-4-2015) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 18 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

-Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι δύο δράστες, φορώντας κουκούλα ( full - face ) και περιλαίμιο μηχανής, εισήλθαν σε κατάστημα της πόλης, όπου με την απειλή μαχαιριού (σουγιά), αφαίρεσαν από την υπάλληλο, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

-Στη συνέχεια, οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε δεύτερο κατάστημα της πόλης, όπου με την απειλή μαχαιριού (σουγιά), απαίτησαν από τον ιδιόκτητη του, να τους παραδώσει τα χρήματα της ταμειακής μηχανής. Ο 75χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος αντιστάθηκε και οι δράστες, αφού του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με τα χέρια και τα πόδια, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

-Μετά την καταγγελία των δύο περιστατικών, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, οι οποίες πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

-Αποτέλεσμα αυτών ήταν να εντοπισθούν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 19 ετών, οι οποίοι αρχικά προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, όπου στη συνέχεια διακριβώθηκε η εμπλοκή τους στις παραπάνω υποθέσεις και συνελήφθησαν.

-Στην κατοχή των δραστών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 κουκούλα ( full-face)

1 περιλαίμιο μηχανής

1 πολυεργαλείο

1 σακίδιο πλάτης

-Ο 75χρονος ιδιοκτήτης του δεύτερου καταστήματος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου και νοσηλεύεται.

-Σημειώνεται ότι ο 18χρονος δράστης κατηγορείται επίσης για απειλή, αντίσταση και εξύβριση, διότι κατά την προσαγωγή του αντιστάθηκε, καθώς επίσης εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: