Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ανήλικη 13-χρονη κατήγγειλε τον 41-χρονο πατέρα της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της.


Ο πατέρας της ανήλικης εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ παράλληλα, διασφαλίστηκε η σωματική ακεραιότητα της 13χρονης.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εξιχνιάστηκε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, σε βάρος 13χρονης ανήλικης.

Η 13χρονη, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλυψε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πατέρα της και ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την οικία της .

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 111 88, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής (ios-android) CYBERKID. 
-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη αξιοποίηση της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εξιχνιάστηκε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος 13χρονης ανήλικης.

-Όπως πρόεκυψε από την διερεύνηση της υπόθεσης, δράστης είναι ο 41χρονος πατέρας της ανήλικης, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

-Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες (1-4-2015) απογευματινές ώρες, μέσω του «CYBER ALERT», από χρήστη του διαδικτύου, ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πατέρα της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την οικία της.

-Άμεσα και λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα της υπόθεσης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν ενδελεχή ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της ανωτέρω ανήλικης.

-Ακολούθως, ενημερώθηκε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της ανήλικης, προς άμεσο εντοπισμό της και διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας της, καθώς βρισκόταν σε κίνδυνο, αλλά και προς εντοπισμό του δράστη των πράξεων.

-Αξιοποιώντας τα παρασχεθέντα στοιχεία, αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος διενήργησαν επισταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της 13χρονης ανήλικης και τη διασφάλιση της σωματικής της ακεραιότητας, καθώς και τη σύλληψη του 41χρονου.

-Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε αρμοδίως.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ανάλογα περιστατικά, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 111 88

-Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID


http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: