Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Συνελήφθη 41χρονος Κύπριος, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα προσωπικά βίντεο ημεδαπής, χωρίς τη συναίνεσή της.


Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δυσφήμιση και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

-Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, Κύπριος 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δυσφήμιση και παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

-Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής που αφορούσε στην ανάρτηση προσωπικών της βίντεο σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, χωρίς τη δική της συναίνεση.

-Στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη και ενδελεχής έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι 41χρονου, ο οποίος όπως προέκυψε εμπλέκεται στην υπόθεση.

-Σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του 41χρονου, εντοπίστηκαν βίντεο της καταγγέλλουσας σε προσωπικές της στιγμές. Συγκεκριμένα, υπήρχαν δεκαπέντε (15) βίντεο, τα οποία φέρονται να είναι στην αυθεντική τους μορφή και άλλα δέκα (10) βίντεο, προϊόν επεξεργασίας και συνένωσης των αρχικών.

-Επιπλέον, βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών της ιδίας, επίσης σε προσωπικές της στιγμές, μια κάρτα microSD και ηλεκτρονικός φάκελος που παραπέμπει σε εφαρμογή κινητών τηλεφώνων επεξεργασίας αρχείων βίντεο και ταυτίζεται με το λογισμικό, που χρησιμοποιήθηκε για την επεξεργασία των αναρτηθέντων στο διαδίκτυο επίμαχων βίντεο.

-Από την επιτόπια αυτοψία στο κινητό τηλέφωνο του 41χρονου εντοπίστηκε «φάκελος» με την ονομασία της επίμαχης ιστοσελίδας, στον οποίο όπως διαπιστώθηκε υπήρχαν βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

-Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν φορητός Η/Υ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα, με τις κάρτες μνήμης τους, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

-Ο 41χρονος, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στο 111 88

-Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα IOS – A ndroid - Windows : CYBERKID


http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: