Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου υπ΄αριθ. 49 της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση».


                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 49

Νέα πρωτοτυπία της Δημοτικής Αρχής

 (πρόταση ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας)

Στις 28 Δεκεμβρίου  2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα  18:00 μ.μ., συγκλήθηκε (49η) το Δ.Σ. του Δήμου Δοξάτου, με 14 θέματα ημερήσιας διάταξης και τέσσερα εκτός.

Το κυριότερο θέμα ήταν η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2017.

         Ο Δήμαρχος, αφού έκανε επαφές ερήμην του Δ.Σ., παρουσίασε ένα τεχνικό πρόγραμμα με το οποίο καταργούσε όλα τα μεταφερόμενα έργα των παρελθόντων ετών που ο ίδιος δεν εκτέλεσε! Το σύνολο του τεχνικού προγράμματος 910.000,00€, εκ των οποίων από τα μεταφερόμενα 496.000,00€.

Ενδεικτικά, σας αναφέρω μία πρόταση του στο τεχνικό πρόγραμμα: προμήθεια εξοπλισμού αγροπέλλετ αξίας 200.000,00 €. Πιθανότατα εγκατέλειψε τα σχέδια για αγροτικό ψυγείο και τυροκομείο και στράφηκε σε άλλου είδους επιχειρηματικότητα.

            Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπήρχε καμία συνοδευτική εισηγητική έκθεση για το τεχνικό πρόγραμμα.

Μετά από συζήτηση ψηφίστηκε η κοινή πρόταση των αντιπολιτεύσεων και των αποστασιοποιημένων της πλειοψηφίας, που πρότειναν την μεταφορά στο 2017 όλων των μεταφερομένων έργων των παρελθόντων ετών και την αναλογική χρηματοδότηση των 11 χωριών του δήμου μας.

Στις 30 Δεκεμβρίου  2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα  17:00 μ.μ., συγκλήθηκε (51η) το Δ.Σ. του Δήμου Δοξάτου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.

            Ο Πρόεδρος τεχνηέντως ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση, γιατί δεν υπήρχε γνωμοδότηση της Επιτροπής διαβούλευσης, που σκοπίμως άργησαν να συγκαλέσουν. Επικαλέστηκε πηγές που δεν κατονόμασε! Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από το Δ.Σ., γιατί δεν είναι απαραίτητη η διαβούλευση (σύμφωνα με τους νόμους, όταν αυτή τεχνηέντως κωλυσιεργεί) και γιατί ακόμη υπάρχουν και δημοτικοί σύμβουλοι έμπειροι, που γνωρίζουν νόμους και εγκυκλίους.

            Φέτος λοιπόν, ο Δήμαρχος μας παρουσίασε άλλη μία πρωτοτυπία στον προϋπολογισμό: η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων  θα γίνεται από ιδιώτες γιατί είναι κατά πολύ οικονομικότερη, ενώ λίγο πριν, σε τροποποίηση προϋπολογισμού, ζητούσε να αγοράσουμε σύστημα παρακολούθησης των απορριμματοφόρων αξίας 60.000,00€ (λες και τα απορριμματοφόρα πήγαιναν βόλτες!).         

Για να δικαιολογήσει την πρόταση του, ανέφερε:

Ø  Ο δήμος βρίσκεται σε αδυναμία σε σχέση με την εξυπηρέτηση των δημοτών και της καθημερινότητας.

Ø  Υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με το προσωπικό

Ø  Υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με τον εξοπλισμό

Ø  Ότι δεν θα απολυθεί κανείς υπάλληλος, αλλά θα επιμορφωθούν και θα στελεχώσουν τις κοινότητες.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα δεν συντάχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πιθανότατα συντάχθηκαν από τους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου. Φυσικά δεν υπήρχε καμία συνοδευτική εισηγητική έκθεση και για τον προϋπολογισμό.

Μετά από συζήτηση ψηφίστηκε η κοινή πρόταση των αντιπολιτεύσεων και των αποστασιοποιημένων της πλειοψηφίας.Καλαμπάκι, 24-1-2017                                  

                                                                    Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της

                                                         “ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ”

                                                        Βούλα Καραγιαννίδου Συμεωνίδου

                                                      Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                                   Μιχάλης Γ. Παπάζογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: