Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Από τα περιοδικά των εφηβικών χρόνων της γενηάς του ΄60!


-Ένα περιοδικό που περιείχε αυτοτελείς περιπέτειες ζούγκλας και πρωτοκυκλοφόρησε την δεκαετία 1950… Ένα περιοδικό που η γενηά του ΄60 θυμάται με πολύ νοσταλγία για την συντροφιά που κρατούσε κάθε εβδομάδα όταν κυκλοφορούσε, και με λαχτάρα και ανυπονησία περιμέναμε να το δούμε κρεμασμένο στα μανταλάκια του περιπτέρου.

-Οι βασικοί ήρωες των ιστοριών είναι ο  γίγαντας Γκαούρ που γεννήθηκε στη ζούγκλα από Έλληνα πατέρα και και ιθαγενή μητέρα, η όμορφη Ταταμπού (από Ελληνίδα μητέρα και ιθαγενή πατέρα), η συντρόφισσά του, ο αστείος πυγμαίος Ποκοπίκο ύψους μόλις 30 εκατοστών, ο Ταρζάν ο πασίγνωστος ήρωας του Ε.Ρ.Μπάρροους, η συντρόφισσά του η Τζέϊν, η μελιστάλαχτη ιθαγενής Χουχού με την οποία είναι ερωτευμένος ο Ποκοπίκο.

-Ο Γκαούρ, η Ταταμπού και ο Ποκοπίκο κατοικούν σ΄ένα ψηλό βραχώδικο βουνό στην περιοχή του Ταρζάν. Ο Ταρζάν φοβάται πως ο Γκαούρ επιβουλεύεται τη θέση του ως βασιλιά της ζούγκλας και οι παρεξηγήσεις και οι αναμετρήσεις τους είναι ατέλειωτες. Βέβαια ο Γκαούρ κάθε άλλο παρά εχθρός είναι του Ταρζάν αφού πολλές φορές του έχει σώσει την ζωή. Όμως η ζηλιάρα Τζέϊν είναι εκείνη που τροφοδοτεί το μίσος του εναντίον του Γκαούρ.

-Στη ζούγκλα του ηρωϊκού δίδυμου ζούν τερατόμορφα όντα όπως ο Μποχάρ, ο Νταμπούχ, ο Γιαχάμπα, η μάγισσα Χούλχα που τροφοδοτούν αδιάκοπα το συγγραφικό οίστρο του δεξιοτέχνη της γραφής του Ν.Ρούτσου.

-Διάχυτο επίσης σε όλα τα επεισόδια είναι το χιούμορ που ο Ν.Ρούτσος διέθετε σε αφθονία και χάριζε χωρίς φειδώ στα πιτσιρίκια που τον διάβαζαν.

-Μπορείτε στους παρακάτω  συνδέσμους να διαβάσετε σε μορφή pdf περιοδικά του ΓΚΑΟΥΡ – ΤΑΡΖΑΝ και να θυμηθείτε τα εφηβικά σας χρόνια όσοι είστε της γενηάς του ΄60.-



Πηγή: http://comicografimata.blogspot.gr/2015/05/blog-post_95.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: