Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Συμμορία έξη (6) ατόμων από 17 μέχρι 18 ετών αφαιρούσε μοτ/τα και μοτ/τες στην Καβάλα.


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 6 ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις (4) κλοπές δικύκλων, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος του 2015, στην πόλη της Καβάλας.

-Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών, ηλικίας 18, 18, 17, 17, 17 και 15 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι δύο από τους δράστες, ηλικίας 18 και 17 ετών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας, είτε από κοινού είτε ο καθένας μόνος του, αφαίρεσαν από την πόλη της Καβάλας, τέσσερα (4) δίκυκλα (2 μοτοσικλέτες και 2 μοτοποδήλατα).

-Ακολούθως, δύο (2) από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα τα διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στον άλλο 18χρονο και τον 15χρονο. Στη συνέχεια, ο 18χρονος πούλησε στον δεύτερο 17χρονο το ένα από τα παραπάνω δίκυκλα, ενώ αυτός με τη σειρά του διέθεσε, έναντι αμοιβής, τον κινητήρα του στον τρίτο 17χρονο.

-Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν δύο από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, ένας κινητήρας μοτοσικλέτας και ένας σκελετός μοτοποδηλάτου, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

-Κατά τον εντοπισμό των παραπάνω αφαιρεθέντων δικύκλων, του κινητήρα και του σκελετού, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν αλλοιώσει – αποσβέσει τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα από αυτά.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: