Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων κατ΄ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.


Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο (2) ημεδαπών και ενός (1) αλλοδαπού.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου. Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών (3) ατόμων, δύο (2) ημεδαπών, 29 και 24 ετών και ενός (1) αλλοδαπού, 21 ετών.

-Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, σχετικά με υπόθεση 12χρονης, που είχε μεταφερθεί σε παιδιατρική κλινική, σε κατάσταση μέθης και όπως προέκυψε, συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με (4) άτομα. Οι τέσσερις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους με την ανήλικη, της είχαν ζητήσει να τους αποστείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο, ενώ ένας εξ αυτών της είχε αποστείλει και αυτός αντίστοιχες φωτογραφίες. Επίσης, υπήρχαν προτροπές και από τους τέσσερις προκειμένου, ο καθένας ξεχωριστά, να βρεθεί με την ανήλικη και να ενεργήσει ασελγείς πράξεις μαζί της.

-Τα ανωτέρω τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

-Από την ενδελεχή ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα των εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, ενώ ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με εταιρίες παροχής διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και οι επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου.

-Πρωινές ώρες της 7-9-2015 και της 11-9-2015 κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, μετέβησαν στις οικίες των δύο ημεδαπών εμπλεκομένων, σε περιοχές της Αττικής.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

-Σημειώνεται ότι ο 21χρονος αλλοδαπός αναζητείται, καθώς όπως προέκυψε έχει μετοικήσει σε άγνωστη διεύθυνση.

-Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά:  111 88

-Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

-Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: