Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν στην Εγνατία οδό (ύψος Ασπροβάλτας) 40-χρονος Βούλγαρος και άλλα πέντε (5) ακόμη άτομα με φορτηγό, στο οποίο είχαν επιβιβάσει 103 παράνομους μετανάστες που είχαν εισέλεθει από τον Έβρο, και προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας.


Συνελήφθησαν για την υπόθεση (6) άτομα, μεταξύ των οποίων και 40χρονο ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος.

Τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν συνολικά (103) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

-Αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης (103) αλλοδαπών .

-Συνελήφθησαν 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και πέντε ακόμη μέλη της, ηλικίας από 25 έως 37 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και τουλάχιστον ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Προώθησης-διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής» και παράβασης Νόμου περί Όπλων.

-Ειδικότερα , πρωινές ώρες της Τρίτης 01-09-2015, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν ΙΧΕ αυτοκίνητο και φορτηγό όχημα να κινούνται ύποπτα επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας, σε σχηματισμό προπομπού και κυρίως οχήματος.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε , διαπιστώθηκε μεταφορά συνολικά (103) αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και δεκαεννέα (19) ανήλικα παιδιά. Επίσης, προέκυψε ότι οι παραπάνω αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνται εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, νωρίτερα την ίδια ημέρα, εισήλθαν λάθρα στη χώρα από σημείο του Νομού Έβρου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο προαναφερόμενο φορτηγό αυτοκίνητο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

-Σε χώρους του οχήματος – προπομπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σπάθα και τα στοιχεία κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου, γεγονός που αποδεικνύει τη συντονισμένη εγκληματική δράση των συλληφθέντων.

-Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι έκαστος διακινούμενος θα κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, για τη μεταφορά του στο εσωτερικό της χώρας, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

-Ανωτέρω οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την παράνομη διακίνηση κατασχέθηκαν, καθώς επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, ως προερχόμενο από την εν λόγω παράνομη δραστηριότητα.

-Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: