Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Δέκα παιδιά αποπλανήθηκαν μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες»


Στοιχεία-σοκ για τη δράση παιδόφιλων, ιδίως στην περιοχή της Αθήνας, παρουσίασε στη Βουλή ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

-Χαρακτηριστικά, μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω Κούκλες» αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο, μόνο στην Αθήνα, 10 παιδιά, τα οποία βρέθηκαν να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες από τους γονείς τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Σφακιανάκης.

-Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόσθεσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, από το 2011 έως το 2014, έχουν συλληφθεί συνολικά 1.028 κατηγορούμενοι για εγκλήματα μέσω ίντερνετ, εκ των οποίων οι 271 είναι για παιδική πορνογραφία και έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα TLO που εντοπίζει υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδύκτιο, χωρίς όπως τόνισε, να παραβιάζει προσωπικά δεδομένα.

-Επίσης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ χρόνων έχουν αποτραπεί 1.060 αυτοκτονίες.

«Ημουν στη Νέα Υόρκη και μου λένε "κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο". Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ τη μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παρά πέντε. Γι' αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», υπογράμμισε.

  Ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Λοβέρδος: Τροπολογία για αυστηροποίηση κυρώσεων σε εκπαιδευτικούς εμπλέκονται σε εγκλήματα παιδοφιλίας

-Νομοθετική παρέμβαση που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή υπό μορφή τροπολογίας προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε να αυστηροποιηθεί το καθεστώς που διέπει τα εγκλήματα παιδοφιλίας με εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς.

-Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε την κατάθεση της τροπολογίας- στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων από τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο των μαθητών των σχολικών μονάδων- ενημερώνοντας ότι αυτή θα έχει τρεις πτυχές:

- Την αλλαγή του πειθαρχικού Δίκαιου, προκειμένου να τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτικός εναντίον του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για εγκλήματα παιδοφιλίας, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει σήμερα που απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη.

«Είναι ένα στάδιο μετά, η παραπομπή σε ποινική δίκη. Η δίωξη είναι ένα στάδιο πριν, για να εκτιμήσει η εισαγγελία αν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη» εξήγησε ο κ. Λοβέρδος.

- Όταν κινείται πειθαρχική δίωξη κατά εκπαιδευτικού για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, θα χαρακτηρίζεται η πράξη αμέσως και ευθέως ως τέτοια κι όχι όπως σήμερα καταγράφεται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά περί την υπηρεσία».

-Όπως είπε, μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος σε αυτό εξασφαλίστηκε συμφωνία με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξηγώντας: «Γιατί όταν γράφει το βιογραφικό σου αυτό το αδίκημα, μπορεί να είναι η αργοπορία το πρωί ή ότι φεύγεις νωρίτερα ή ότι δεν διαχειρίζεσαι καλά τα κονδύλια του σχολείου, ενώ πρέπει να ονοματιστεί με την απαξία που έχει ο όρος αυτή η συμπεριφορά».

- Εάν σε εκπαιδευτικό και διοικητικό υπάλληλο του συστήματος εκπαίδευσης επιβληθεί και η ελάχιστη πειθαρχική ποινή για τέτοιο αδίκημα, μία μέρα ή η ελάχιστη ποινική κύρωση, τότε αυτός δεν μπορεί να παραμείνει στο εκπαιδευτικό σύστημα, είτε ως εκπαιδευτικός, είτε ως διοικητικός υπάλληλος.

«Εάν είναι πολύ μικρή η ποινή του, πειθαρχική ή ποινική, μετατάσσεται σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου, εάν είναι μεγάλη, φυσικά ακολουθούνται οι διαδικασίες οριστικής του παύσης, όπως και σήμερα γίνεται, εδώ δεν υπάρχει συγκεκριμένο κενό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: