Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Νέο αλαλούμ με το πετρέλαιο θέρμανσης -Ποια θα είναι η τιμή του.


-Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με πολλούς Πρατηριούχους και Εμπόρους πετρελαίου θέρμανσης να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στην κατά πάσα πιθανότητα αυξημένη ζήτηση.

-Μάλιστα συνεχίζεται το αλαλούμ με τα συστήματα εισροών -εκροών συνεχίζεται, καθώς αρκετοί πρατηριούχοι αλλά και βυτιοφορείς δεν τα έχουν τοποθετήσει ακόμη και ζητούν παράταση. Σύμφωνα με το νόμο, όσοι δεν διαθέτουν ως την Τρίτη 14 Οκτωβρίου συστήματα εισροών εκροών, χάνουν αυτόματα το δικαίωμα διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης.

-Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, με επιστολή προς τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης ζητά παράταση της προθεσμίας εγκατάστασης προειδοποιώντας, για προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης.

-Η ΠΟΠΕΚ επικαλείται καθυστερήσεις στην εγκατάσταση των συστημάτων από την πλευρά των τεχνικών εταιριών που αναλαμβάνουν τις σχετικές εργασίες, λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης ανταλλακτικών.

-Σημειώνεται ότι μετά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ψηφίστηκε πρόσφατα αλλά και την υποχώρηση των διεθνών τιμών η τιμή του πετρελαίου εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στο 1,04-1,06 ευρώ το λίτρο, ενώ πέρσι διαμορφώθηκε στο 1,28 ευρώ το λίτρο. Για τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης η τιμή θα είναι φθηνότερη προς 0,71-0,72 ευρώ το λίτρο, περίπου.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: