Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ο Δήμαρχος Δοξάτου με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων εύχεται στους συμμετέχοντες με Δελτίο Τύπου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Καλαμπάκι 31/08/2020
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ
Γραφείο Δημάρχου
Ταχ. Δ/νση :Κανάρη & Νεροφράκτου
Καλαμπάκι
Ταχ. Κώδικας : 660 31
Τηλ : 2521352406
Fax : 2521352429

                                                        Δελτίο Τύπου

-Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Δοξάτου που κατάφεραν να επιτύχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μια επιτυχία που προήλθε με επίπονη προσπάθεια μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας : την αβεβαιότητα, το φόβο, μακριά από το σχολείο και τους συμμαθητές τους, σε απόσταση από τους καθηγητές τους αλλά πολλές φορές και σε απόσταση από την ίδια τους την οικογένεια. Χρειάστηκε να καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια, για να μελετήσουν, να αφομοιώσουν και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ούτως ή άλλως επίπονη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
-Η επιτυχία αυτή σηματοδοτεί μια νέα αρχή προσωπικής, πνευματικής αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης, καθώς πλέον βαδίζουν σε νέες διαδρομές. Με πολλές ελπίδες και νέες δυνατότητες. Εύχομαι να επιστρέψουν κάποτε πίσω στον τόπο μας, γεμάτοι γνώση και εμπειρίες. Να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται, το ταλέντο και τα όνειρά τους. Τους έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία μας.
- Επίσης, τις θερμές μου ευχές στους γονείς που έδωσαν το δικό τους αγώνα και στήριξαν κυρίως ηθικά αλλά και οικονομικά την προσπάθεια των παιδιών τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που με τη μεθοδική δουλειά τους στάθηκαν κοντά στους μαθητές, που προσαρμόστηκαν και αυτοί στις νέες συνθήκες, στηρίζοντας τους μαθητές στην περίοδο της καραντίνας κυρίως ψυχολογικά και μαθησιακά έχοντάς τους αρωγούς και συμπαραστάτες τους σ’ αυτή τη δύσκολη διαδρομή.
-Στους νέους και στις νέες, που δεν συμμετείχαν στις εξετάσεις ή δεν πέτυχαν τον άμεσο στόχο τους, θέλω να πω ότι έχουν εξίσου πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες να εξοπλιστούν με γνώσεις και διάθεση για δουλειά και τους καλώ να μην καταθέσουν τα όπλα και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, με πίστη και επιμονή. Άλλωστε, η διάκριση και η επιβεβαίωση στη ζωή δεν εξαρτάται μόνο μέσα από την εισαγωγή σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Εύχομαι ολόψυχα να έχουν πρώτα απ’ όλα Υγεία και να μην απογοητεύονται γιατί η ζωή είναι γεμάτη με πολλές ευκαιρίες και επιλογές. Εξάλλου, πίσω από κάθε ατυχία υπάρχει μια νέα ευκαιρία.

             Καλή πρόοδο σε όλες και όλους!

             Να είστε χαρούμενοι!!!

                                                             Ο Δήμαρχος

                                                     Ζεκερίδης Θεμιστοκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: