Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Στο νομό Ροδόπης συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι με Ι.Χ.Ε.αυτ/τα προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
-Συνελήφθησαν χθες (23-8-2020) το απόγευμα, στο νομό Ροδόπης, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
-Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι οι δύο από αυτούς, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή Αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
-Αναλυτικότερα, στον οικισμό Ιμέρου Ροδόπης, οι Αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός και συνέλαβαν τους δύο διακινητές που επέβαιναν σε αυτό, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους Αστυνομικούς .
-Τελικά, λίγο πιο κάτω ακινητοποιήθηκε και το δεύτερο όχημα, ο οδηγός του οποίου τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη θαμνώδη έκταση, πλην όμως οι Αστυνομικοί με τη συνδρομή Αστυνομικού σκύλου, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.
-Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του παραπάνω οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις διακινητές προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
-Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί των παραπάνω οχημάτων στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ο ένας από αυτούς αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.
-Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: