Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Συνελήφθη στο Κορωπί ο διαβόητος απατεώνας του διαδικτύου με την μπλε Ferrari -Καταζητούνταν επί 13 ολόκληρα χρόνια.

-Συνελήφθη από την Αστυνομία στο Κορωπί το απόγευμα της Πέμπτης ο Γιάννης Πλατρίτης. Ο 41χρονος καταζητούνταν εδώ και 13 χρόνια και σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 48 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες από δικαστήρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.
-Ο «απατεώνας του διαδικτύου», 41 ετών σήμερα, με την... μπλε Ferrari κατόρθωσε να κάνει απίστευτες εμπορικές συναλλαγές – πούλησε μέχρι και γιοτ το οποίο δεν υπήρχε – πριν διαφύγει στο εξωτερικό φοβούμενος για τη ζωή του και προκειμένου να μην συλληφθεί. Επίσης συνελήφθη ο Πλατρίτης με την κατηγορία ότι τον υπέθαλπε.
Ποιος είναι ο Γιάννης Πλατρίτης
-Ο George Andrieu John ή Γιάννης Πλατρίτης, 41 χρόνων, γεννηθείς στη Μεγάλη Βρετανία, από το 2006 ξεκίνησε τις απάτες με πώληση πολυτελών αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, κινητών, τροφίμων, ποτών και άλλων αντικειμένων μέσω Διαδικτύου. Εκκρεμούν 48 διωκτικά έγγραφα από δικαστικές Αρχές των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
-Ο 41χρονος δεν δίστασε να «δαγκώσει» τον κολλητό του φίλο και να του αποσπάσει 120.000 ευρώ, να πουλήσει 20μετρο σκάφος αναψυχής που δεν υπήρχε, αλλά να «φάει» λεφτά και από λάθος ανθρώπους, κάτι που έχει προκαλέσει τη διαφυγή του στο εξωτερικό, φοβούμενος κυρίως τα «αντίποινα» και όχι τη σύλληψή του. Συγγενείς του σε Πέραμα και Ιλιον είχαν και εκείνοι χάσει τα ίχνη του.
Οι εταιρίες φάντασμα και οι απάτες
-Είχε δημιουργήσει κάποιες εταιρίες με τις επωνυμίες CARTEL INTERNATIONAL & ALLABOUTANYTHING, άνοιξε γραφεία στο Κολωνάκι, πουλώντας ανύπαρκτα πολυτελή αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα, ποτά και γενικώς ό,τι πωλείται…
-Σε κάποια θύματα εμφανιζόταν ως λογιστής γνωστού εφοπλιστή, ανιψιός ιδιοκτήτη αεροπορικής εταιρίας, και ενοικίαζε σκάφη αναψυχής, ακριβά αυτοκίνητα, στέλνοντας πλαστά εμβάσματα, πλαστά από τη… Lloyds. Αλλοτε εμφανιζόταν ως «ανεξάρτητος συνεργάτης» του ΟΔΔΥ, ο οποίος τους έβρισκε πολυτελή οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές καθιστώντας τους ως δήθεν μοναδικούς πλειοδότες. 
-Έπαιρνε προκαταβολές έως και 5.000 ευρώ για μια Aston Martin και τους έστελνε στις αποθήκες του πρώην ΟΔΔΥ, όπου είχε δεσμεύσει για χάρη τους, ώστε να… παραλάβουν τα νέα τους αυτοκίνητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: