Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ολική καταστροφή σε Μυρτόφυτο και Φωλιά από το χαλάζι - Σε απόγνωση οι αγρότες.

-Βιβλική καταστροφή υπέστησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι καλλιέργειες δεκάδων αγροτών στο Μυρτόφυτο και την Φωλιά εξαιτίας της σφοδρής χαλαζόπτωσης.
-Το χαλάζι άρχισε να πέφτει από το απόγευμα, και είχε ως συνέπεια αρκετοί αγρότες να δουν τους κόπους μιας χρονιάς να καταστρέφονται σε ποσοστό που αγγίζει -σε ορισμένες περιπτώσεις- ακόμα και το 100%! 
-Ήταν τόση η σφοδρότητα της χαλαζόπτωσης που ακόμα και τα αντιχαλαζικά "δίχτυα" που καλύπτουν τους αμπελώνες υπέστησαν καθίζηση, ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ένα καιρικό φαινόμενο που όμοιό του είχαν να δουν πολλά χρόνια. Το χαλάζι που έπεφτε είχε μέγεθος μπάλας του γκόλφ.
-Οι ζημιές, ευτυχώς, περιορίστηκαν στους μεσόγειους οικισμούς, με τα παραλιακά του δήμου Παγγαίου να την "γλιτώνουν", όμως αναφορές για χαλαζόπτωση έχουν γίνει γνωστές ακόμα και από τη Θάσο. Η καταμέτρηση των ζημιών ξεκίνησε ήδη από το πρωί του Σαββάτου, ενώ ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης αναμένεται να επικοινωνήσει με τον ΕΛΓΑ, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων -από τους πληγέντες- για καταγραφές (δεν λείπουν, πάντως, αυτοί που εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για το πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ελέω και των βουλευτικών εκλογών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: