Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α.Καβάλας τρία (3) μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Κατασχέθηκαν πάνω από 7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
-Συνελήφθησαν την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στους νομούς Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τρία (3) μέλη σπείρας, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία και την περαιτέρω διακίνηση τους στην Ελληνική Επικράτεια.
-Πρόκειται για έναν 40χρονο αλλοδαπό και δύο ημεδαπούς, ηλικίας 46 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
-Ειδικότερα, προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες από τις οποίες προέκυψε ότι οι τρεις δράστες αποτελούσαν μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία και την περαιτέρω διακίνηση τους στην Ελληνική Επικράτεια.
-Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο 40χρονος εισήγαγε τα ναρκωτικά και τα μετέφερε στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παρέδιδε στους άλλους δύο δράστες, οι οποίοι με τη σειρά τους αναλάμβαναν την αποθήκευση τους στην επιχείρηση του 46χρονου και την περαιτέρω διακίνηση τους.
-Ακολούθησε καλά οργανωμένη επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.
-Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην Εγνατία Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε ο 40χρονος να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχε εισάγει από την Αλβανία, προκειμένου να την παραδώσει στους άλλους δύο δράστες.
-Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες, σε διαμορφωμένο χώρο στην πόρτα του οχήματος, 6 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.044 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση του 46χρονου στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκαν οι άλλοι δύο δράστες, ενώ από το εσωτερικό της κατασχέθηκαν 14 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5.281 γραμμαρίων και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
-Κατασχέθηκαν επίσης 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 5 κινητά τηλέφωνα.
-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: