Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Υπ΄αριθ.60 Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση» με τίτλο -Σκοπιμότητα ή «θα γίνει το δικό μου» ντε και καλά-…


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 60

Σκοπιμότητα ή ¨θα γίνει το δικό μου¨ ντε και καλά….

Στις 29-8-2017, την επομένη της προηγούμενης 33ης συνεδρίασης, προσκληθήκαμε σε έκτακτη συνεδρίαση τελείως αψυχολόγητα και απροειδοποίητα στις 15:00.  Νέα πρόσκληση (2η) στις 16:00. Επειδή δεν σημειώθηκε απαρτία, νέα πρόσκληση (3η) στις 17:00.

Παρόντες 11 δημ. σύμβουλοι (για να σημειωθεί απαρτία λόγω 3ης πρόσκλησης απαιτούνται 9 Δ.Σ.

Θέματα ημερήσιας διάταξης 4:

·      Λήψη απόφασης για τον  κατεπείγοντα χαρακτήρα της συνεδρίασης.

Δύο Δ.Σ. της ¨εσωτερικής¨ αντιπολίτευσης του Δημάρχου αποχώρησαν μετά τη διαπίστωση της απαρτίας διαμαρτυρόμενοι για το έκτακτο της σύγκλισης.

Δηλώσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να έχει έκτακτο χαρακτήρα μία συνεδρίαση με το μείζον θέμα του σχεδιασμού-προγραμματισμού της αποκομιδής των απορριμμάτων για τα έτη 2017-2018. Είναι τραγικό και η ευθύνη ανήκει εξ΄ ολοκλήρου στο Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ενώ έχουν ζητήσει οι ίδιοι να προηγηθεί συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, να ζητάει αιφνιδιαστικά και αναίτια σύγκλιση του Δ.Σ. και μάλιστα χωρίς καμία εισήγηση!

Έξι (6) παρόντα μέλη της συμπολίτευσης μαζί με δύο (2) παρόντα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης υπερψήφισαν το έκτακτο της συνεδρίασης. Αλήθεια, Άρχοντα μας , τα ¨βρήκατε¨ με μέλη τας μείζονος αντιπολίτευσης με σκοπό να δημιουργήσετε την ΗΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; Καταψηφίσαμε το έκτακτο της εν λόγω συνεδρίασης. Διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως και αποχωρήσαμε.

            Πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος ζήτησε από τον πρόεδρο να διακοπεί η συνεδρίαση, γιατί είναι πολύ λίγα τα παρόντα μέλη για μια τέτοια συνεδρίαση, καθώς επίσης να στείλει τα παρουσιολόγια των συνεδριάσεων του Δ.Σ. για πειθαρχικό έλεγχο.

Αλήθεια, από πού πηγάζει η αρμοδιότητα του Δημάρχου να ζητά τη λήξη της συνεδρίασης και να το πετυχαίνει;

Αλήθεια, με τίνος την ευθύνη και εισηγήσεις έγινε η πρόσκληση του Δ.Σ.;

Αλήθεια, είναι δυνατόν, όταν του ¨καπνίσει¨ του δημάρχου, να ζητά συνεδρίαση του Δ.Σ. και το πειθήνιο όργανο του, ο Πρόεδρος, να το συγκαλεί;

Μέγιστε δημοτικέ μας Άρχοντα, δεν είμαστε υπάλληλοί σου, ούτε κινούμαστε με δωρεάν αυτοκίνητο του δήμου, όπως η αφεντιά σου, ούτε αμειβόμαστε στο ελάχιστο για τις υπηρεσίες μας.

Τα τρία παρακάτω θέματα, όπως ήταν φυσικό, δε συζητήθηκαν.

·      Λήψη απόφασης για το σχεδιασμό-προγραμματισμό αποκομιδής απορριμμάτων για τα έτη 2017-2018.

·      Λήψη απόφασης περί αδυναμίας εκτέλεσης μέρους της συλλογής και αποκομιδής απορριμμάτων με ίδια μέσα.

·      Έγκριση διενέργειας προμήθειας μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου τύπου πρέσας 16κμ, για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Δοξάτου, καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης.

Όπως είναι φυσικό και σύμφωνα με την πάγια τακτική του Δημάρχου, ακόμη και σήμερα δεν λάβαμε νέα πρόσκληση (10 ημέρες μετά) για τόσο επείγοντα θέματα!



Καλαμπάκι, 7-9-2017                                                                                Για την

                                                                                       “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”

                                                                        Μιχάλης Γ. Παπάζογλου                                                                 

                                                                      Επικεφαλής


Δεν υπάρχουν σχόλια: