Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Συνελήφθησαν στην Θεσ/νίκη 11 άτομα, ηγετικά στελέχη και μέλη συμμορίας, οι οποίοι ενέχονται σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.



-Κατασχέθηκαν περισσότερα από 3,5 κιλά ηρωίνης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αλλά και δενδρύλλια του συγκεκριμένου φυτού.

-Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.

-Οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν εντοπισμό τους και πιθανή σύλληψη, λειτουργούσαν σύστημα βιντεοεπιτήρησης εξωτερικά οικίας που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών.

-Στην αυτόφωρη σύλληψη ηγετικών στελεχών και μελών οργανωμένου κυκλώματος κατοχής και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς.

-Πρόκειται για έντεκα (11) ημεδαπούς ηλικίας από 16 έως 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Σύσταση Συμμορίας, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση Περί της αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

-Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ κατείχαν διακριτούς ρόλους αναφορικά με την κατοχή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης, αλλά και του παράνομου περιουσιακού οφέλους που αποκόμιζαν.

-Στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, αστυνομικοί διαφόρων Τμημάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και του Τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (15-09-2017), στις περιοχές Δενδροποτάμου και Ευόσμου τους έντεκα ημεδαπούς, καθώς στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

3 κιλά και 753,2 γραμμάρια ηρωίνης

937,87 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

7 δενδρύλλια κάνναβης

9.665,72 ευρώ σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών

2 χρυσές λίρες

4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

3 υπολογιστές παλάμης

3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

4 φωτογραφικές μηχανές

24 κινητά τηλέφωνα και

4 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

-Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των συλληφθέντων δεν είχε εκδώσει αστυνομικό δελτίο ταυτότητας ως όφειλε.

-Σημειώνεται ότι οι δράστες, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό εντοπισμό και σύλληψη τους από τις αστυνομικές Αρχές, λειτουργούσαν σύστημα βιντεοεπιτήρησης εξωτερικά οικίας που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ποσοτήτων ναρκωτικών και κατέγραφαν τις κινήσεις περιμετρικά του χώρου.

-Κατασχέθηκε επίσης και όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους αλλά και για τη μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης και κάνναβης.

-Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: