Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Νομιμοποίηση αγροτικής αποθήκης με Ε1, τοπογραφικό, αίτηση στη ΔΑΟΚ.


Σε πολλές περιπτώσεις, οι χώροι αυτοί δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια, με συνέπεια να υπάρχει ο κίνδυνος επιβολής προστίμου, σε περίπτωση ελέγχου.

-Σχετικά εύκολα, προσκομίζοντας στην οικεία ΔΑΟΚ, μεταξύ άλλων ένα τοπογραφικό, αντίγραφο της δήλωσης καλλιέργειας που υποβάλλουν, αλλά και παραστατικά διάθεσης της παραγωγής τους, έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν οι αγρότες την απαιτούμενη άδεια για πρόχειρες κατασκευές που τυχόν χρησιμοποιούν για την αποθήκευση των αγροτικών προϊόντων που παράγουν, των μηχανημάτων τους κ.λπ.

-Πιο αναλυτικά, για την έγκριση σκοπιμότητας και λειτουργικότητας ανέγερσης αγροτικής αποθήκης απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση (έντυπη) της οικείας ΔΑΟΚ

2. Τοπογραφικό του κτήματος, θεωρημένο από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, με τοποθετημένη την αποθήκη στο οποίο αναφέρονται οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης (σε 3πλούν).

3. Αντίγραφο τίτλων ιδιοκτησίας με βεβαίωση Υποθηκοφυλακείου περί της μεταγραφής.
4. Συνημμένη Υπ. Δήλωση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
5. Αντίγραφο δήλωσης καλλιέργειας.

6. Αντίγραφο εντύπου Ε1 τελευταίας φορολογικής δήλωσης με θεώρηση Δ.Ο.Υ.
7. Παραστατικά διάθεσης αγροτικής παραγωγής.

8. Κατάσταση, με τα αντίστοιχα παραστατικά, των προς αποθήκευση, προϊόντων, μηχανημάτων, εργαλείων, εφοδίων, φυτοφαρμάκων κλπ.

9. Όψη, κάτοψη, τομή της αποθήκης (3πλούν).

-Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι χώροι αυτοί, συνήθως πρόχειρες κατασκευές, δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια, με συνέπεια να υπάρχει ο κίνδυνος επιβολής προστίμου, σε περίπτωση ελέγχου.
Πηγή:http://www.agronews.gr/?pid=156&aid=159630&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: