Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αγρότες ως 35 ετών με 10 στρέμματα πρώτοι στη νέα πρόσκληση Βιολογικών.


Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σχετικά με τα κριτήρια ένταξης στο Πρόγραμμα αποστέλλονται ηλεκτρονικά έως Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

-Σε διαβούλευση μέχρι τις 4 Οκτωβρίου θα βρίσκονται τα κριτήρια μοριοδότησης της νέας προκήρυξης Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, τα οποία κατά όπως φαίνεται δίνουν προτεραιότητα στη φυτική παραγωγή σε νεαρούς αγρότες έως 35 ετών με μικρές εκτάσεις και στη ζωική σε κτηνοτρόφους που παράγουν βιολογικές ζωοτροφές.

-Υπενθυμίζεται ότι στη νέα πρόσκληση θα ενταχθούν οι εξής καλλιεργητικές ομάδες:

• ρόδια, σύκα, µικρόκαρπες (φράουλες κ.λπ), αβοκάντο, ακρόδρυα, ακτινίδια µε 90 ευρώ ανά στρέµµα για νεοεισερχόµενους και παλιούς βιοκαλλιεργητές.

• καπνός, φυλλώδη λαχανικά, σταυρανθή, βολβώδη, καρότο, πατάτα 60 ευρώ ανά στρέµµα για παλιούς και νεοεισερχόµενους.

-Με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνης καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις του σχετικά με τα κριτήρια ένταξης στο ΜΕΤΡΟ 11.

-Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «παρακαλούνται όπως τα σχόλια και οι παρατηρήσεις να αποστέλλονται έως και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Biologikikritiria2017@yahoo.gr».


Κοντονής Γιώργος|  29/09/2017 - 11:13 πμ
Πηγή:http://www.agronews.gr/diatrofi-agrotourismos/viologika/arthro/160469/agrotes-os-35-eton-me-10-stremmata-protoi-sti-nea-prosklisi-viologikon-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: