Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Σύλληψη 43-χρονου σε χωριό της Καβάλας για παράβαση του νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφων.


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη 2 ημεδαπών για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1 πιστόλι, 1 κυνηγετικό όπλο, 1 μαχαίρι και 8 φυσίγγια.

-Συνελήφθη, προχθές (24-8-2016) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφων.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 59 και 44 ετών, που κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

-Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 43χρονου, σε χωριό της Καβάλας, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων:

1 πιστόλι

1 κυνηγετικό όπλο

1 μαχαίρι, συνολικού μήκους 26 εκατοστών

5 φυσίγγια των 9 mm

3 κυνηγετικά φυσίγγια

1 γεμιστήρα

53 πινακίδες κυκλοφορίας δίκυκλων οχημάτων

-Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 44χρονος διέθεσε το παραπάνω πιστόλι, έναντι χρηματικής αμοιβής, στον 43χρονο, ενώ το κυνηγετικό όπλο το αγόρασε ο δράστης από τον 59χρονο.

-Επιπλέον, προέκυψε ότι 2 από τις παραπάνω πινακίδες είναι πλαστές, για 12 από τις παραπάνω πινακίδες έχει δηλωθεί απώλεια, ενώ το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπολοίπων ερευνάται.

-Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: