Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Δοξάτου για τους Καλοκαιρινούς Μήνες - Στον Άγιο Αθανάσιο (1ο Δημοτικό Σχολείο), στο Καλαμπάκι (2ο Δημοτικό Σχολείο) και στα Κύργια (Δημοτικό Σχολείο).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινούν οι Εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Δοξάτου για τους Καλοκαιρινούς Μήνες

-Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Δοξάτου (ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Δ.) ανακοινώνει στους δημότες του Δήμου μας ότι ξεκινούν οι εγγραφές, για τους καλοκαιρινούς μήνες, με αντίτιμο για την κάλυψη των κενών θέσεων στα Κέντρα Δημοτικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ηλικίας 5 έως 12 ετών, στον Άγιο Αθανάσιο (1ο Δημοτικό Σχολείο), στο Καλαμπάκι (2ο Δημοτικό Σχολείο) και στα Κύργια (Δημοτικό Σχολείο).

-Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά με ποικίλες δραστηριότητες.  Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι τα παιδιά να παραμένουν για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό που θα ανοίγει νέους ορίζοντες για κάθε παιδί μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, την ζωγραφική, την συζήτηση και φυσικά την σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

-Στις δομές αυτές απασχολούνται καθηγητές με ειδικότητες Παιδαγωγού και Πληροφορικής και θα λειτουργούν από τις 08.00-14.00 από 20-06-2016 μέχρι 31-08-2016.

-Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο μπορούν να υποβάλουν έντυπες αιτήσεις από 01-06-2016 μέχρι 17-06-2016 στα κατά τόπους Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα (Άγιο Αθανάσιο, Δοξάτο, Καλαμπάκι και Κύργια).

-Το αντίτιμο για την συμμετοχή ανά παιδί καθορίζεται ως εξής:

Για οικογενειακό εισόδημα από 0-6000 ευρώ 10 ευρώ το μήνα

Για οικογενειακό εισόδημα από 6001-12000 ευρώ 20 ευρώ το μήνα

Για οικογενειακό εισόδημα από 12001-18000 ευρώ 30 ευρώ το μήνα

Για οικογενειακό εισόδημα από 18001 ευρώ και πάνω 50 ευρώ το μήνα

-Σε περίπτωση συμμετοχής στο πρόγραμμα περισσοτέρων του ενός παιδιού της ίδιας οικογένειας παρέχεται έκπτωση στο δεύτερο, τρίτο κλπ παιδί 50%.

-Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2015.

-Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων, διατίθενται και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου Δοξάτου (www.doxato.gr).  

-Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά μόνο την εγγραφή για τους καλοκαιρινούς μήνες και δεν αφορά τα ήδη εγγεγραμμένα παιδιά και την νέα σχολική χρονιά 2016-2017 για την οποία οι γονείς μπορούν καταθέτουν τις αιτήσεις τους στους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.





Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: