Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου νέου Δημαρχείου του Δήμου Δοξάτου στο Καλαμπάκι.


-Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες και αγώνα ο Δήμος Δοξάτου απέκτησε ένα νέο Δημαρχείο στην έδρα του, το Καλαμπάκι. Η συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα κτήριο έχει ήδη επιφέρει σημαντικά οφέλη και πιστεύουμε, ότι θα ανοίξει νέες προοπτικές για το μέλλον του τόπου.

-Την ολοκλήρωση του κτηρίου διαδέχεται η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με νέο έργο, του οποίου η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 835.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Ε.Π. Α.Μ.Θ 2007-2013 με συγχρηματοδότηση από το Ε.Τ.Π.Α. και έχει ήδη δημοπρατηθεί. Πρόκειται για έναν ελεύθερο δημοτικό χώρο αναψυχής, ο οποίος θα είναι ανοιχτός και πλούσιος σε πράσινο και θα αλλάξει την καθημερινότητα των δημοτών, μεγάλων και μικρών.

-Η παρέμβαση στον χώρο επιφάνειας περίπου 6.000μ2 θα αναδεικνύει την ιστορική συνέχεια της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την τοπική δημόσια ζωή, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής ως χώρος κοινωνικής επαφής σε συνδυασμό με τα κοινά του δήμου. 

-Πιο συγκεκριμένα ο χώρος θα περιλαμβάνει ανοιχτό υπαίθριο θέατρο, χώρους πρασίνου, ξύλινη πέργκολα, μνημείο και χώρο στάθμευσης. Στόχος είναι η λειτουργική και οπτική σύνδεση της πλατείας με τα δημοτικά κτήρια και τον ιστό του χωριού, η τακτοποίηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων διαδρόμων, η διευκόλυνση της διέλευσης και της εξυπηρέτησης στην περιοχή από τον κάθε επισκέπτη, καθώς και η επιλογή τοπικών υλικών, που εναρμονίζονται με το τοπίο της περιοχής. Το έργο είναι είναι σχεδιασμένο για ΑΜΕΑ, καθώς περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη ράμπα, λωρίδες τυφλών και ράμπες για αμαξίδια.

-Ο επισκέπτης θα απολαμβάνει ποικιλία χρωμάτων και οσμών από διαφορετικά είδη δέντρων και φυτών, θα μπορεί να ξεκουράζεται, να διασκεδάζει και να ψυχαγωγείται σε έναν ανοιχτό χώρο εκδηλώσεων, θεατρικών και μουσικών παραστάσεων. Το αναμενόμενα οφέλη του έργου είναι μεταξύ άλλων η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η ανάπτυξη σύγχρονων πολιτιστικών υποδομών και δράσεων και η αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο του τοπικού διαμερίσματος. Θα αποτελέσει ένα στολίδι του δήμου, το οποίο θα χαίρονται δημότες κάθε ηλικίας.
http://www.doxato.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: