Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ασημένιο μετάλλιο απέσπασε ο μαθητής της Γ΄Τάξης Γυμνασίου Καλαμπακίου Δημήτριος Τσιντιλίδας στην 18-η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.


-Μεγάλη διάκριση και πάλι για τον μαθητή της Γ΄τάξης Γυμνασίου του Καλαμπακίου Δημήτριο Τσιντιλίδα που πήρε την δεύτερη θέση στην 18-η Βαλκανική Ολυμπιαδα Νέων που διεξήχθη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας από 22 έως 25 Ιουνίου 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος και πάλι την 23-2-2014 στην 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» βραβεύτηκε με διάκριση Α΄που είναι για τον ίδιο και την οικογένεια του μια μεγάλη διάκριση, αλλά και μεγάλη τιμή για μας τους Δραμινούς.

-Επίσης ο ίδιος και πέρυσι στον ίδιο διαγωνισμό είχε βραβευτεί με διάκριση Β.

-Τα θερμά συγχαρητήριά μας στον Δημήτρη και στην οικογένειά του που μας έκαναν να νοιώθουμε περήφανοι για το άξιο τέκνο του Καλαμπακίου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 -Ολοκληρώθηκε η 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας από 21 έως 26 Ιουνίου 2014 με τη συμμετοχή μαθητών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

-Οι Έλληνες μαθητές, συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες και πήραν δύο Αργυρά και τρία Χάλκινα Μετάλλια. Συγκεκριμένα:

Τσιντσιλίδας Δημήτριος
Δράμα
 Αργυρό Μετάλλιο
Τσιάμης Ραφαήλ
Θεσσαλονίκη
Αργυρό Μετάλλιο
Τομαράς Κωνσταντίνος
Αθήνα
Χάλκινο Μετάλλιο
Κουτσογέωργος Παρμενίων
Θεσσαλονίκη
Χάλκινο Μετάλλιο
Χαντζαρας Παναγιώτης
Αθήνα
Χάλκινο Μετάλλιο

-Η επιτυχία των ελλήνων μαθητών είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν και εθνικές ομάδες από άλλες χώρες με παράδοση επιτυχιών στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες.

-Συνοδοί των μαθητών ήταν οι Μαθηματικοί κ. Αλέξανδρος Συγκελάκης και Γεώργιος Αποστολόπουλος.

-Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συγχαίρει θερμά τους μαθητές της Ελληνικής αποστολής για τις υψηλές επιδόσεις τους στα Μαθηματικά.

-Χορηγός της Ελληνικής Ομάδας που συμμετείχε στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων ήταν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Δημάκος

Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Γενικός Γραμματέας

Εμμανουήλ Κρητικός

Επίκουρος Καθηγητής

Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

http://www.alfavita.gr/arthron

Δεν υπάρχουν σχόλια: